Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η Συρία τελειώνει την εθνοκάθαρση με επιτυχία

Υποχωρούν οι τζιχαντιστές στο πολιορκημένο Χαλέπι – Ο στρατός ασταμάτητος
Προελαύνει ασταμάτητος την Τρίτη ο στρατός της Συρίας στο κέντρο της πόλης του Χαλεπιού, αφού ανακατέλαβε από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα
 και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) πολλά κτίρια έπειτα από σφοδρές οδομαχίες.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας κτίρια στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και προχωρούν προς άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών πιο βόρεια.
Αν ο στρατός καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του τη συνοικία Μπουστάν αλ Μπάχα και άλλες συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό Χαλέπι, η παρουσία των τζιχαντιστών θα περιοριστεί σε μια μικρή περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.
Ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας εξαπέλυσε στις 22 Σεπτεμβρίου μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού που βρίσκονται στα χέρια των τρομοκρατών.
Στο νότιο τμήμα της πόλης, η συνοικία Σέιχ Σάιντ ήταν στόχος σφοδρών αεροπορικών επιδρομών από τον στρατό στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας.
Οι βομβαρδισμοί το βράδυ της Δευτέρας στο ανατολικό Χαλέπι κόστισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα παιδί, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από την πλευρά του το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των τζιχαντιστών στο δυτικό Χαλέπι.