Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): CIA και MI6 εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα - Οι υπόγειες διαδρομέςScott Ritter (Πρώην CIA): Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα δεν μοιάζει για έργο του ISIS - Στην Ουκρανία οι εγκέφαλοι
Οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων συνδέονται με μουσουλμανικές ομάδες που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor επισήμανε ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών - η CIA και η MI6 - θα μπορούσαν να είχαν εμπλακεί στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στην περιοχή της Μόσχας και ότι οι δράστες συνδέονται με μουσουλμανικές ομάδες που πολεμούσαν στο πλευρό της Ουκρανίας .
Σύμφωνα με τον McGregor, οι συμμετέχοντες στην τρομοκρατική επίθεση «συνδέονται άμεσα με μουσουλμανικά στοιχεία που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας».
Επιπλέον, ο απόστρατος συνταγματάρχης αναρωτιέται ποιος είναι ο σύνδεσμος αυτών των ομάδων με το ISIS;
Αναμένει τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις έρευνες να αναδείξουν αυτές τις σκοτεινές διαδρομές των δραστών που οδηγούν στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εμπλέκονταν η MI6/CIA», έγραψε ο McGregor στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.


Scott Ritter (Πρώην CIA): Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα δεν μοιάζει για έργο του ISIS - Στην Ουκρανία οι εγκέφαλοι

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να αποδώσουν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στη Μόσχα στο ISIS φαίνονται ύποπτες λόγω της συμπεριφοράς των δραστών, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός της CIA και άλλοτε επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι τρομοκράτες συνελήφθησαν ενώ διέφυγαν προς την Ουκρανία, ο Ritter παρατήρησε στο Sputnik πώς οι «άνθρωποι της βίας» έχουν την τάση να «κατευθύνονται προς τον «αληθινό τους βορρά» στο τέλος της ημέρας.
«Αυτό που εννοώ είναι το εξής: ας πάρουμε μια ομάδα ειδικών δυνάμεων που επιχειρεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού.
Αν εντοπιστούν, προσπαθούν να πάνε σπίτι τους, προσπαθούν να δραπετεύσουν και να αποφύγουν τις εχθρικές γραμμές», εξήγησε.
«Το ISIS πιστεύει στη διεστραμμένη εκδοχή της θρησκείας, τον Θεό.
Advertisement
Ο αληθινός βορράς τους είναι να γίνουν μάρτυρες, να πάνε στο σπίτι τους, στον παράδεισο», σημείωσε.
«Αλλά δεν είναι αυτό που έκαναν αυτοί οι τρομοκράτες», συνέχισε.
«Ο πραγματικός τους βορράς ήταν η Ουκρανία και κατευθύνθηκαν στην Ουκρανία.
Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρουμε.
Αυτή ήταν μια επίθεση που συνδέθηκε με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ποιος ήταν πίσω από αυτή την επίθεση;
Ποιοι είναι οι εγκέφαλοι;
Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θα το μάθουν.
Αλλά όποιοι κι αν είναι, μένουν στην Ουκρανία», τόνισε ο Ritter.

Ο ύποπτος ρόλος των ΗΠΑ

Ο Seyed Mohammad Marandi, πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, βρήκε επίσης περίεργο το γεγονός ότι, ακόμη και όταν «δεν ήταν γνωστές πραγματικές λεπτομέρειες» για την επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να επιμένουν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται.
«Είναι επίσης πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπόρεσαν να δώσουν μια τόσο λεπτομερή ταξιδιωτική οδηγία ή προειδοποίηση για μια τρομοκρατική επίθεση ονοματίζοντας συναυλίες και δίνοντας λεπτομέρειες για μια επίθεση στη Μόσχα και μεγάλες συγκεντρώσεις και όλα αυτά πριν από την επίθεση», προστέθηκε.
«Έχουν λοιπόν όλες αυτές τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν κάτι συγκεκριμένο στους Ρώσους.
Όλα αυτά κάνουν κάποιον να πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά».
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι το ISIS είναι υπεύθυνο για την επίθεση, ο Marandi υποστήριξε ότι αυτή η θεωρία δεν αποκλείει απαραίτητα «τη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ISIS ή τον πιθανό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Το ίδιο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την αρχή, είπαν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται και το ίδιο το γεγονός ότι έδωσαν μια τόσο λεπτομερή προειδοποίηση στους πολίτες τους εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Αλλά το ISIS και το ουκρανικό καθεστώς έχουν πολύ ισχυρές σχέσεις με τη Δύση», διευκρίνισε. «Το ISIS έχει συνεργαστεί με χώρες του ΝΑΤΟ, έχει συνεργαστεί με το Ισραήλ και έχει συνεργαστεί με άλλους Αμερικανούς συμμάχους στη Συρία για χρόνια.
Και η Ουκρανία είναι επίσης βαθιά εξαρτημένη από τις χώρες του ΝΑΤΟ», κατέληξε.