Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Σοβαρό επεισόδιο: Βορειοηπειρώτες καταδιώκουν Aλβανούς – Kατέστρεψαν μνημείο μακεδονομάχου και έσκισαν την Ελληνική σημαία.

 
 
Σοβαρό επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ήπειρο.
 Σκηνικό α λά Βουλιαράτες στήνουν Αλβανοί στο μειονοτικό χωριό Κρανιά της Βορείου Ηπείρου, εντείνοντας το κλίμα τρομοκρατίας κατά του ελληνικού πληθυσμού μετά και την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδα Αλβανών «εισέβαλε»  στην πλατεία του χωριού και επιχείρησε να καταστρέψει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Βορειοηπειρώτη Οπλαρχηγό Θύμιο Λώλη, ενώ κατέβασαν και κατέστρεψαν και την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στον παρακείμενο ιστό.
Ο νεαρός Αλβανός που αφαίρεσε την μαρμάρινη πλάκα και την ελληνική σημαία, έγινε αντιληπτός από ομογενείς και στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε στο έδαφος την κατεστραμμένη σημαία και την πλάκα που έσπασε και τράπηκε σε φυγή προς τα χωράφια που τον περίμεναν σε ΙΧ άλλοι νεαροί Αλβανοί.
 
Στο χωριό έχει καταφτάσει ήδη αστυνομική δύναμη από τους Αγίους Σαράντα.
Τις τελευταίες μέρες, αλβανικά ΜΜΕ διαμόρφωσαν ανθελληνικό κλίμα -ανάλογο με αυτό στις Βουλιαράτες- και για το χωριό Κρανιά, λόγω του μνημείου που υπάρχει εκεί για τον φημισμένο Βορειοηπειρώτη οπλαρχηγό.
Πρόσφατα προβλήθηκε στην αλβανική τηλεόραση ένα ανιστόρητο ανθελληνικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο :
«Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών» και με στόχο τους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που αγωνίστηκαν για τα δίκαια του Β/Η Ελληνισμού.








https://europost.gr/sovaro-epeisodio-voreioipeirotes-katadiokoyn-alvanoys-katestrepsan-mnimeio-kai-eskisan-tin-elliniki-simaia/