Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σχέδιο επέμβασης του γερμανικού στρατού σε πιθανά επεισόδια με λαθρομετανάστες

Ορισμένοι λαθρομετανάστες δεν βλέπουν τις γερμανικές αρχές ως εμπόδιο και δεν λαμβάνουν υπόψη την τοπική νομοθεσία κατά την έναρξη των βίαιων συγκρούσεων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
Οι πρόσφατες δηλώσεις της Α. Μέρκελ για την ανάγκη να διατηρηθούν  ανοικτά τα γερμανικά  γερμανικά σύνορα, προκειμένου να αποφευχθούν στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ευρώπη προκάλεσαν  πανικό και  άγχος στον γερμανικό πληθυσμό, ανέφερε ρωσική δημοσίευση .
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου  , από τις  δράσεις της Μέρκελ έχουν εκπλαγεί πολλοί πολιτικοί παρατηρητές, μερικοί από τους οποίους λένε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει «κυριευθεί» από την εποχή της και σύντομα θα έρθει το τέλος της .
Ο αρθρογράφος  υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της Μέρκελ για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης προκάλεσε  φόβο και τον πανικό ανάμεσα σε εκατομμύρια Γερμανούς.
 
«Η προειδοποίηση ενός πολέμου στην Ευρώπη  που εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος στο κοινό είναι ανεύθυνη,»  τονίζει το  άρθρο, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, οι  δηλώσεις της Μέρκελ για την ανάγκη να κρατηθούν  γερμανικά  σύνορα ανοιχτά , ήχησε  άσχημα και γελοία στους πολίτες της Γερμανίας.
 
Η αντίδραση όλων των απλών ανθρώπων σε μια τέτοια απειλητική δήλωση είναι ότι θα ήθελαν  τα σύνορα να μπορούν να κλείσουν άμεσα και  γρήγορα.
 
«Θα στείλει  η Μέρκελ  τον γερμανικό στρατό ( Bundeswehr),  στα στρατόπεδα; Η αστυνομία έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων, διότι διαφορετικά θα χάσουν τον έλεγχο, » γράφει  η  γερμανική  εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητική πηγή.
defencenet.gr