Πολιτικά ζητήματα και εθνικά θέματα βρέθηκαν τελικά στο επίκεντρο των συνομιλιών με την ομάδα των Προέδρων των Μειζόνων Εβραϊκών Οργανώσεων της Αμερικής, η σύνοδος των οποίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία περιλάμβανε Προέδρους και Εκτελεστικούς Διευθυντές πενήντα περίπου αμερικανικών οργανώσεων μελών της Διάσκεψης καθώς και επικεφαλής ευρωπαϊκών εβραϊκών κοινοτήτων.
Τους δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην ειδική ημερίδα που οργάνωσε γι' αυτούς το ΥΠΕΞ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τους «ενημέρωσε» (ή να πούμε τους έδωσε λογαριασμό;) για την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για την «εταιρική - στρατηγική σχέση» της Ελλάδας με το Ισραήλ.
Πολύ το «ενδιαφέρον» από «προοδευτικούς» Θεσσαλονικείς
Άλλοι κρατικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με προεξάρχοντες τους δημοτικούς άρχοντες της Θεσσαλονίκης συνωστίζονταν στους χώρους συναντήσεων με τους εβραίους εκπροσώπους, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοιά τους.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκε αμέσως μετά το Τελ Αβίβ. Συνοδευόταν από πολυάριθμο κλιμάκιο που περιλάμβανε αντιδημάρχους και άλλους αξιωματούχους της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρόθεσή τους δεν κρυβόταν: η Θεσσαλονίκη να γίνει προορισμός του εβραϊκού στοιχείου.
Σημειωτέον ότι συναντήθηκαν και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τους δημάρχους Τελ Αβίβ, Χάιφας και Ιερουσαλήμ. Στο δε πλαίσιο της επίσκεψης, παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΛΘ συναντήθηκαν με Ισραηλινούς ομολόγους τους και με διοργανωτές ταξιδιών αναψυχής, για να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη σταθμός των κρουαζιερόπλοιων που ξεκινούν από λιμάνια του Ισραήλ. Σημειώνουμε εδώ ότι έντονη ήταν η ελληνική παρουσία μέσω ΕΟΤ στην έκθεση International Mediterranean Tourism Market - IMTM 2011, που πραγματοποιήθηκε στις 8 & 9 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ. Παρών ήταν ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της Έκθεσης και δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις «διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους». Μάλιστα, θα συσταθεί διμερής επιτροπή τουρισμού, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το ερχόμενο φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 2010 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 171.823 Ισραηλινοί τουρίστες, ενώ το 2009 69.693, κάτι που συνιστά αύξηση της τάξης του 146,5%!
Η «παράδοση» τους μάρανε...
Την εβραϊκή «παράδοση» της Θεσσαλονίκης θυμήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της συμπρωτεύουσας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπερθεμάτισε όσον αφορά στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ.
«Επιλέξαμε να επισκεφθούμε την Ελλάδα γιατί είναι πολύ σημαντική χώρα και για να προωθήσουμε τις στενές σχέσεις που υπάρχουν. Θα πάρουμε πολλά, που θα συζητήσουμε στο Ισραήλ, και όταν γυρίσουμε στις χώρες μας, θα μπορούμε να πούμε σε όλους γιατί πρέπει να επισκεφθούν την Ελλάδα και γιατί μπορεί να ενεργήσουν επιχειρηματικά». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος των Προέδρων των εβραϊκών οργανώσεων, ο οποίος σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, ειδικεύεται στις... πτωχεύσεις.
Όσο για τα διαδικαστικά, θα «σφραγιστούν» στη διακυβερνητική διάσκεψη των δύο χωρών, η οποία θα διεξαχθεί στο Ισραήλ τον ερχόμενο Απρίλιο. Σημειώνουμε όμως ότι το Ισραήλ έχουν ήδη επισκεφθεί οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...
Τα είχαμε γράψει στον «ΕΚ», είχαμε προειδοποιήσει
«Για εμάς έχει μια πολύ ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη, ένα από τα στοιχεία του πολιτισμού της, είναι η παρουσία της εβραϊκής κοινότητας τα τελευταία 500 χρόνια, στην πόλη».
Η δήλωση αυτή στο Ισραήλ του εθνομηδενιστή δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», μας ενημερώνει ότι «ισραηλίτισσα ήταν η πρώτη μου ερωμένη, στο γυμνάσιο», σηματοδοτεί την προσπάθεια που καταβάλλεται από ελληνικούς φιλοσιωνιστικούς κύκλους, για την παράδοση της Νύμφης του Θερμαϊκού στα χέρια του διεθνούς σιωνιστικού κεφαλαίου. Και όλα αυτά, με την επίκληση της... «κοσμοπολίτικης» ιστορίας της πόλης και στο πλαίσιο ενός παρηκμασμένου κοσμοπολιτισμού και ενός απαξιωμένου σε όλη την Ευρώπη «πολυπολιτισμού», που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. «Η Θεσσαλονίκη κοιτά πίσω και δέχεται την ταυτότητά της», είπε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας για τη Θεσσαλονίκη ότι «δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον, χωρίς να βλέπουμε το παρελθόν. Δεν την είπαν άδικα ‘Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων'».
Η «Jerusalem Post» φιλοξενεί δηλώσεις και του εβραϊκής καταγωγής αντιδημάρχου Οικονομικών της Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, του πρώτου εβραίου με δημοτικό αξίωμα, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην πόλη: «Στην πόλη ζουν 1.300 εβραίοι. Έχουμε δύο συναγωγές, ένα σχολείο και εβραϊκό κοιμητήριο. Μας επισκέπτονται εβραίοι από διάφορες περιοχές του κόσμου»...
Φυσικά, οι ιθύνοντες του υπό την κατοχή της τρόικα νεοελληνικού κράτους, εκμεταλλεύονται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να μας πείσουν για την ανάγκη εισροής εβραϊκών κεφαλαίων, θέτοντας την ίδια ώρα σε μεγάλο κίνδυνο τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε επί δεκαετίες στην εξωτερική μας πολιτική. Το ευχαριστώ στους Άραβες για τη στήριξή τους επί 30 και πλέον χρόνια στο Κυπριακό, ήταν οι συμφωνίες της εθνομηδενιστικής πολιτικής ηγεσίας της Λευκωσίας, με το Ισραήλ...
ΠΗΓΗ