Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή είναι η Σουηδία για την οποία μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος - Στοκχόλμη: Η πρωτεύουσα των βιασμών

Η αναφορά του Αμερικανού προέδρου σε «χθεσινή» επίθεση στην Σουηδία ήταν αυτή που άναψε «φωτιές» εξαιτίας των αντιδράσεων.
Βέβαια στην πραγματικότητα ήταν λίγα
 και κατευθυνόμενα τα δημοσιεύματα που επεδίωξαν να δώσουν έκταση στη δήλωση αυτή, η οποία στην ουσία της μπορεί να ήταν σωστή αλλά διατυπώθηκε λάθος.
Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τους απανταχού «χρήσιμους ηλίθιους» να την αναπαράγουν νομίζοντας ότι διήγαγαν «περήφανη νίκη» κατά του Ν.Τραμπ.
Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα στην Σουηδία; Γιατί η Στοκχόλμη αποκαλείται πρωτεύουσα των βιασμών της Ευρώπης;
Όχι τυχαία. Η Σκανδιναβική χώρα μια πρωτοφανή κρίση εξαιτίας των μεταναστών και «προσφύγων» που σύμφωνα με τον βρετανικό Τυπο τρεις αστυνομικοί υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους κάθε ημέρα.
Αποτέλεσμα τουλάχιστον 1000 αστυνομικοί είχαν παραιτηθεί μέχρι το τέλος του 2016.
Από τότε που η μεταναστευτική κρίση ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι η Σουηδία έχει γίνει τόπος βίαιων εγκλημάτων και επεισοδίων.
Μόνο το 2015 στην Σουηδία μια χώρα με 9,5 κατοίκους υπήρξαν  160.000 αιτήσεις ασύλου ενώ η χώρα παρέλαβε 190.000 μετανάστες το 2016.
Η αστυνομία πλέον παραδέχεται πως η δύναμή της έχει φτάσει στα όριά της και πως υπάρχουν πλέον στη χώρα «ζώνες» που δεν μπορεί να πλησιάσει ο μέσος Σουηδός και στις οποίες βέβαια κατοικούν αλλοδαποί. .
Ένα χρόνο πριν τον  Φεβρουάριο του 2016 έκθεση της υπηρεσίας Έρευνας Εγκλήματος ανέφερε πως υπήρχαν 52 περιοχές όπου οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με τα επίπεδα της εγκληματικότητας.
Επιθέσεις σεξουαλικού τύπου, εμπόριο ναρκωτικών μέχρι και ανήλικοι με όπλα ήταν μερικά από τα συμβάντα που αναφέρονταν στην έκθεση.
Μάλσιτα το φαινόμενο των βιασμών απο μουσουλμάνους είναι τόσο διαδεμένο που η wikipedia εχει δημιουργήσει ειδικό λήμμα για τους βιασμούς στη Σουηδία.
Το περασμένο Σεπτέμβριο η σουηδική αστυνομία αναγκάστηκε να προσθέσει ακόμη τρεις περιοχές στη λίστα με τις “no-go-zones”.
Σύμφωνα με την ένωση αστυνομικών χρειάζονται τουλάχιστον 200 νέοι αστυνομικοί προκειμένου να επανακτήσουν τν έλεγχο σε περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας.
Ο Thomas Stjernfeldt, αστυνομικός υπάλληλος είχε δηλώσει: «Έχουμε έλλειψη σε αστυνομικούς στο επιχειρησιακό επίπεδο. Χρειαζόμαστε τώρα 200 αστυνομικούς για να αποκαταστήσουμε ένα έλασσον επίπεδο ελέγχου νότια από την Götaland».
Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποστεί επανειλημμένες πυρπολήσεις αυτοκινήτων ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλη την Σουηδία.
Κύριοι υπαίτιοι για τους εμπρησμούς αυτούς είναι απογοητευμένοι μετανάστες που ζουν στην πόλη Växjö στην περιοχή της Götaland.
Τα στοιχεία όμως συνεχίζουν να είναι συγκλονιστικά. Στην άλλοτε φιλήσυχη αυτή περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από 6000 εγκλήματα κάθε είδους, τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί, και τουλάχιστον 400 υποθέσεις είναι βιασμοί, δολοφονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονιών.
Ο δείκτης εγκληματικότητας αυξάνει συνέχεια και η αστυνομία θα χρειαστεί τουλάχιστον 4100 νέους αστυνομικούς σε όλη τη χώρα προκειμένου να επαναφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας στη Σουηδία.
Για αυτή τη Σουηδία μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ εχθές.