Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Χάος στα Βαλκάνια...Το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας ξεκινά εκεί που σταμάτησε το 1999

– Χάος στα Βαλκάνια, πήραν «φωτιά» τα Σκόπια
– Διαλύονται τα Σκόπια από τους Αλβανόφωνους
– Ετοιμάζουν απόσχιση με σκοπό την δημιουργία της «Μ. Αλβανίας»

Πήραν ήδη «φωτιά» τα Σκόπια η οποία απλώνεται  σε όλα τα Βαλκάνια και την Ελλάδα μιας και η νέα τάξη  βάζει σε εφαρμογή την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας μαζί με την δημιουργία του Κουρδιστάν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΝΑΤΟ «προέτρεψαν» τον πρόεδρο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, την Κυριακή να συμμορφωθεί σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας και να επιτρέψει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης της «δυτικόφιλης» αντιπολίτευσης.
Από εκείνη την στιγμή τα γεγονότα εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα και οι Αλβανοί ζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ  (έναν ιδιαίτερα διεφθαρμένο πολιτικό), στην οποία θα συμμετέχουν και οι ίδιοι, ξεκινώντας παράλληλα αγώνα κατά της γενοκτονίας των Σέρβων , ετοιμάζοντας και εξέγερση για τα σχέδια τους στα Βαλκάνια.
skoplje-albanci-700x310
Οι Αλβανοί μέσω της πολιτικής πλατφόρμας «πολιτική πρωτοβουλία για μια ενωμένη ΠΓΔΜ»  οργάνωσαν μια πορεία διαμαρτυρίας στα Σκόπια ζητώντας  συνταγματικές αλλαγές.
Στην ουσία εδώ έχουμε μία ακόμη «πάλη» ανάμεσά στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ για το έλεγχο της χώρας αυτής , η οποία είναι σημαντικότατη στα σχέδια της δύσης σε σχέση με την κόντρα της με την Ρωσία.
Οι αποκαλούμενες «πατριωτικές δυνάμεις» που σπονσονάρονται από την Μόσχα αντιτίθενται στα σχέδια αυτά υπό τον Ζάεφ , ο οποίος θα αλλάξει τα πάντα στην χώρα .
Μάλιστα ακόμη και η  διάσημη τραγουδίστρια της όπερας Igor Durlovski έκανε έκκληση, με την οποία κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να σεβαστούν το σύνταγμα και να μην αλλάξουν το «όνομα», ούτε την ουσία του σκοπιανού  κράτους.
«Απαιτούμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να απορρίψουν την πολιτική  πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με παρέμβαση ξένων χωρών,  χωρίς εκλογική νομιμοποίηση, η οποία έχει ως στόχο να καταστρέψει την ΠΓΔΜ»,  όπως αναφέρεται στην διακήρυξη.
Ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης SDSM Ζόραν Ζάεφ παρέδωσε τις υπογραφές 67 βουλευτών στον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ.
Ωστόσο, αυτή η είδηση επισκιάστηκε από τις νομικές αγωγές για την  «γενοκτονία»  των Αλβανών από τους Σέρβους , για την  οποία επιμένουν όλα τα αλβανικά κόμματα στην ΠΓΔΜ.
Ο Ζόραν Ζάεφ  δήλωσε ότι συμφώνησε με τα αλβανικά κόμματα στην κοινή πεποίθηση περί σερβικών εγκλημάτων  εναντίον των Αλβανών, αλλά δεν συμφωνεί με την λέξη γενοκτονία.
«Αυτός είναι ένας γενικός ορισμός, σύμφωνα με τον οποίο το SDSM θα  καταδικάσει τα εγκλήματα κατά του αλβανικού πληθυσμού 1912-1956»,  αποκαλύπτει ο S. Rizvanović, συντάκτης του καναλιού  «TV 24».
«Η ιστορία της υποτιθέμενης γενοκτονίας των Σέρβων κατά του αλβανικού πληθυσμού δεν έχει καμία βάση στην πραγματικότητα», λέει ο κοινωνιολόγος Γιόβο Μπάκιτς.
«Οι Αλβανοί ξεκινούν το σχέδιο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας» και όλα είναι πιθανά σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Οι προσπάθειες για τη δημιουργία της  Μεγάλης Αλβανίας δεν είναι ένα μυστικό, ή ότι οι Αλβανοί πολιτικοί στην ΠΓΔΜ κινούνται για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου», τονίζει ο  Αλεξάνταρ Ποπόφ, διευθυντής του Κέντρου αμυντικών μελετών.
«Η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων που έχουν τοποθετηθεί από το  αλβανικό κόμμα SDSM  σημαίνουν  «το επικίνδυνο βήμα προς την απόσχιση», δήλωσε ο ίδιος.
« Οι Αλβανοί θέλουν την αναθεώρηση της Συμφωνίας της Οχρίδας, η οποία κρατάει το σημερινό κράτος σε «ζωή», αμβλύνοντας  τις εντάσεις στην εθνικά διαιρεμένη χώρα .
Η συμφωνία αυτή έχει δώσει στους Αλβανούς  μεγάλες αρμοδιότητες  από οπουδήποτε αλλού, αλλά όχι εθνική αυτονομία, γιατί πολύ απλά αυτό  θα ήταν ένα βήμα προς την απόσχιση. Η ΠΓΔΜ είναι ήδη στα πρόθυρα της απόσχισης»,  δήλωσε ο Popov.
Σε ό, τι αφορά καθαρά το παιχνίδι της εξουσίας , ο Νίκολα Γκρουέφσκι,  ηγέτης του VMRO-DPMNE, εξέδωσε μια δήλωση αργά την Κυριακή το βράδυ προσφέροντας υποστήριξη σε  μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία  του Ζάεφ ηγεσία, αλλά μόνο αν ο Ζάεφ εγκαταλείψει το σχέδιο κατακερματισμού  της  σε καντόνια εξισώνοντας Αλβανούς και Σλάβους».
«Αν ο Ζάεφ επιμένει τόσο πολύ να γίνει  πρωθυπουργός, θα τον αφήσω να εφαρμόσει το πρόγραμμά του εφ “όσον ο ίδιος δεν διαλύσει το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε ο Γκρουέφσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων   ΜΙΑ.
Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις Αμερικανού γερουσιαστή για την ΠΓΔΜ πριν λίγες ημέρες:  «Η θέση μου είναι ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα. Λυπάμαι, δεν είναι χώρα», δήλωσε ο Ντάνα Ροχραμπάτσερ, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση, στο κανάλι Vizion Plus.
26d34dbce0602b9e57e6215e8ef4bdcc
«Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στην χώρα αυτή  που ποτέ δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ενωμένοι στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, Κοσοβάροι και Αλβανοί από την ΠΓΔΜ πρέπει να ενσωματωθούν στο Κόσοβο και το υπόλοιπο της ΠΓΔΜ να γίνει μέρος της Βουλγαρίας, ή όποιας άλλης χώρας εκείνοι αισθάνονται πιο κοντά τους», πρόσθεσε.
«Κρατάμε ζωντανή τη ΠΓΔΜ γιατί κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να βγει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας», ανέφερε ο Ροχραμπάτσερ.
 

 

 

pentapostagma
makeleio.gr