Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας

Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας
Η προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πατριάρχης της Γεωργίας Ηλίας στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Οι αναφορές των γεωργιανών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για απόπειρα δηλητηρίασης κατά του Πατριάρχη, ενώ ο ίδιος ετοιμαζόταν για τη χειρουργική επέμβαση. Η ασφάλεια του πατριάρχη ενισχύθηκε, ο επικεφαλής της ασφάλειας ανακρίθηκε, και ο επικεφαλής της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του πατριάρχη συνελήφθη.
Ήδη από την Παρασκευή ο επικεφαλής της διαχείρισης της περιουσίας του πατριάρχη και διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου «Άγιοι Ιωακείμ και Άννα» π. Γιώργος Μαμαλάτζε, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας. Η σύλληψή τους έχει επιβεβαιωθεί από το δικαστήριο της Τιφλίδας. Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πατριάρχη Ιοσέμπ Οκανασμπίλι παρέμεινε στην Τιφλίδα, ανακρίθηκε για πολλές ώρες και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γερμανία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος που συνοδεύει τον Πατριάρχη στην Γερμανία, δήλωσε, «Όταν επιστρέψουμε στην Τιφλίδα, όλα θα γίνουν σαφή. Δεν θέλω να ακούγονται πράγματα και να λέγονται παραφιλολογίες Όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί όταν επιστρέψουμε. »
Ο πατριάρχης ήδη αισθάνεται καλά, και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης της υγείας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πατριάρχης πέταξε για τη Γερμανία μετά από επιπλοκές από πέτρες στα νεφρά.
Υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική χειρουργική χοληδόχου κύστης χθες το πρωί.
Πολλοί ιεράρχες και κληρικοί έφτασαν τόσο πριν όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση για να προσφέρουν πατριάρχη τους προσευχές τους, την άνεση και υποστήριξη.