Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Να λογοδοτήσουν όσοι δημιούργησαν αυτό το τερατούργημα που λέγεται ISIS

Φρίκη! Ομαδικός τάφος με 4.000 θύματα του ISIS λίγο έξω από τη Μοσούλη
Ακόμη ένας ομαδικός τάφος με ενταφιασμένα περισσότερα από 4.000 θύματα του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκε στην έρημο που εκτείνεται μεταξύ Μοσούλης και Βαγδάτης.
Στην καταβόθρα Κασφά, που βρίσκεται μόλις οκτώ χιλιόμετρα έξω από τη Μοσούλη, βρέθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», τα περίπου 4.000 άψυχα σώματα ανθρώπων που βασανίστηκαν άγρια και δολοφονήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) μετά την κατάληψη της Μοσούλης το 2014.

Οι ιρακινές Αρχές αναφέρουν ότι τα μέλη του Ι.Κ. χρησιμοποιούσαν κατά κόρον την καταβόθρα για να ρίχνουν τις χιλιάδες σορούς των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας, καθιστώντας την Κασφά τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο του Ιράκ. «Οι τζιχαντιστές οδηγούσαν τα θύματα στην Κασφά, μέσα σε λεωφορεία, φορτηγά και αγροτικά οχήματα.

Οι άνδρες είχαν δεμένα τα χέρια και τα μάτια τους. Τους πήγαιναν στην καταβόθρα και τους πυροβολούσαν στο κεφάλι» κατέθεσε ένας κάτοικος της πόλης.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι άνδρες του Ι.Κ. είχαν εκτελέσει τουλάχιστον 300 αστυνομικούς, τους οποίους έθαψαν σε ομαδικό τάφο, 30 χιλιόμετρα έξω από τη Μοσούλη, ενώ ακόμα ένας έχει εντοπιστεί σε αυλή σχολείου λίγο έξω από την ιρακινή πρωτεύουσα. Στον δεύτερο βρέθηκαν 100 αποκεφαλισμένα κορμιά.

Η ανακατάληψη της πόλης από τον ιρακινό στρατό ξεκίνησε τον Οκτώβριο, ενώ το αεροδρόμιο της πόλης πέρασε εκ νέου στον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας την περασμένη Παρασκευή.