Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος απο την Ρωσία η παράδοση των S-400

Οριστικό: Η Τουρκία αγοράζει S-400 από την Ρωσία - Ανατροπή υπέρ της Αγκυρας σε Αιγαίο-Θράκη (βίντεο)

Ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού της Rostec, στην οποία ανήκεια και η Rosoboronexport, ο πανίσχυρος Σεργκέι Τζεμεζόφ αποκάλυψε, μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Άμυνας, IDEX 2017 ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για πώληση του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S-400 είναι στο τελικό στάδιο και ότι συζητείται μόνο ο τρόπος αποπληρωμής του συμβολαίου.
 
Αναλυτές επισημαίνουν το ότι συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι ένα πραγματικό υπερόπλο, που θα ενισχύσει αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, καθώς θα καταστήσει την τουρκική αεράμυνα "μη διατρήσιμη" από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, συν το γεγονός ότι αποκρά προηγμένη αντιβαλλιστική άμυνα.
 
“Πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους εταίρους για την αγορά και την πώληση οπλικών συστημάτων, επειδή υπάρχουν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που αρνούνται να μας πουλήσουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ή να μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας. Θα ενεργήσουμε σύμφωνα με την εθνική μας ασφάλεια", είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
 
Τουρκικές αντιπροσωπείες συζήτησαν τις λεπτομέρειες της αγοράς και της μεταφοράς τεχνολογίας και συμπαραγωγής του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς  S-400!
 

“Η συμπαραγωγή του συστήματος S-400 μπορεί να διαρκέσει χρόνια, και οι πηγές μου επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία είναι  έτοιμη να στείλει μια συστοιχία πυραύλων στην Τουρκία μόλις φτάσουμε σε συμφωνία” γράφει ο δημοσιογράφος Μ.Gurer στην Sabah.
 
Σήμερα η εφημερίδα Sabah, αναφέρει ότι υπάρχουν προχωρημένες "συζητήσεις" που έχουν αποκτήσει μια νέα διάσταση για  την πιθανή αγορά και συμπαραγωγή  από την Τουρκία, του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
 
Υπενθυμίζουμε ότι υπήρχε και το τουρκικό πρόγραμμα απόκτησης αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς με την ονομασία T-LORAMIDS που ξεκίνησε όταν η αμυντική υπηρεσία προμηθειών της Τουρκίας (SSM) επέλεξε το κινεζικό σύστημα της (CPMIEC) FD-2000 (HQ-9), για συμπαραγωγή .
 
Λόγω όμως των ισχυρότατων πιέσεων του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο του 2015, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ακυρώθηκε.
 
Η πρώτη χώρα εκτός της Ρωσίας που έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι η Κίνα, με τη σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί την άνοιξη του 2015 έναντι τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.