Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι ακόμα και ψέματα κάνουν τα Ίμια δικά τους με τον δικό τους τρόπο

 Στο “κόκκινο” η ένταση στο Αιγαίο! Μονταρισμένο το τουρκικό βίντεο για τα Ίμια λέει το ΓΕΕΘΑ
Νέες τεχνικές παραπληροφόρησης από τα τουρκικά ΜΜΕ
- Πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν πως το επίμαχο βίντεο που απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια αποτελεί προϊόν μοντάζ

- Διαψεύδει το περιστατικό και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Η ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο παραμένει στο "κόκκινο" με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν... ό,τι μπορούν για να τη συντηρήσουν με τακτικές παραπληροφόρησης!
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ότι το επίμαχο βίντεο -που μετέδιδαν νωρίτερα τα τουρκικά μέσα και απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια- αποτελεί προϊόν μοντάζ. Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.
 
 
Επιπλέον στο τέλος του επίμαχου τουρκικού βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι η κάμερα περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν "ανεβαίνει", προκειμένου να μην φανεί στο υπόβαθρο ο περιβάλλον χώρος (background). Διακρίνεται όμως για ελάχιστο χρόνο, πιο πίσω ένας ορεινός όγκος ο οποίος δεν προσομοιάζει την πραγματική οπτική γωνία σε καμία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.
Το περιστατικό διαψεύδει το Λιμενικό, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ".
Δείτε το επίμαχο βίντεο

Σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα η Hurriyet, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής "έδεσε" ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.
Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.
Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία "Yasinbey" πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.