Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Προπαγάνδα που μπορεί να καταλήξει σε πόλεμο

Η τουρκική Aksam κατηγορεί «γκιουλενιστές» ως πράκτορες της Ελλάδας και συνεργάτες της ΕΥΠ
Σε ρεπορτάζ του Εμρέ Ντινέρ στην εφημερίδα Aksam με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Τώρα έγινε πράκτορας της Ελλάδας» αναφέρεται ότι
«αυτή τη φορά η FETO [το «δίκτυο» του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν] στηρίχθηκε στην ΕΥΠ, η οποία παλαιότερα αναζητούσε τρόπο για να φυγαδεύσει τον [Κούρδο ηγέτη] Οτσαλάν στην Ευρώπη.
  
»Σύμφωνα με έγγραφο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, η [ελληνική] μυστική υπηρεσία διενεργεί προπαγάνδα μαζί με την τρομοκρατική οργάνωση [του Φετουλάχ Γκιουλέν] εναντίον της Τουρκίας. Οι Έλληνες ομόλογοι έχουν προειδοποιηθεί με το εν λόγω έγγραφο».
Στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Χέρι – χέρι η FETO με την Ελλάδα» επισημαίνεται ότι η οργάνωση τελευταία μαθεύτηκε ότι συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών της Ελλάδας και «οι προδότες προέβαιναν σε εκδόσεις εναντίον των Τούρκων ηγετών της μειονότητας».
Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι 10 ημέρες μετά την πραξικοπηματική απόπειρα, το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή έστειλε στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τα εξής:
«Διανεμήθηκε ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με τη FETO στη Δυτική Θράκη. Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο γαμπρός του Αμπντουλάχ Αιμάζ, «δεξιού χεριού» του αρχιτρομοκράτη Γκιουλέν, είναι ο δημοσιογράφος και συντονιστής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας azinlikca.net, Εβρέν Ντεντέ και μαζί με τον Αϊντίν Μποσταντζί και τον Φατίχ Ναζίφογλου έγινε γνωστό ότι μετέδωσαν απευθείας στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών τους κωδικούς της πραξικοπηματικής απόπειρας. Μετά την εν λόγω ενημέρωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 26 Ιουλίου 2017, με απόρρητο έγγραφο, ζήτησε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ το κλείσιμο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας και των λογαριασμών στο Twitter και στο Facebook των 3 αυτών ατόμων».
Ακολούθως, με τον υπότιτλο «Ξεκίνησαν τη δημιουργία εντυπώσεων από τον Τύπο» αναφέρεται ότι ο ελληνικός Τύπος (ξεκινώντας δημιουργία εντυπώσεων εναντίον της Τουρκίας) έγραψε σχετικά:
«Η Τουρκία, ζητώντας την έκδοση των 3 προσώπων που λέγεται ότι είναι τρομοκράτες, νομίζει ότι εδώ είναι Τουρκία. Δεν μπορείτε να διακόψετε την πρόσβαση στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Εδώ είναι Ελλάδα».