Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Παραβιάσεις: Σε ετοιμότητα στα Readiness των F-16 στο Καστέλι - ΒΙΝΤΕΟ

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη Σκύρος – Λήμνος – Καστέλι. Οι Σμηναρχίες μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας όπου πιλότοι των ελληνικών μαχητικών βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο
απέναντι στην προκλητικότητα της Άγκυρας.
Πιλότοι, τεχνικοί και υπόλογοι από όλες τις Μοίρες με μαχητικά F-16C/D, Mirage 2000-5Mk και F-4E AUP Phantom διατηρούν ετοιμότητες των 5 και των 2 λεπτών στα λεγόμενα Readiness προκειμένου να είναι έτοιμοι να απογειωθούν στον ελάχιστο χρόνο και να διώξουν τους εισβολείς που εισέρχονται παράνομα στο FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Σε αντίθεση με τους τούρκους πιλότους που έχουν την πολυτέλεια να επιλέξουν τους χρόνους και τα σημεία εισόδου μέρες ή και βδομάδες πριν, οι πιλότοι της ΠΑ περιμένουν στα Readiness μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο για να τρέξουν στα αεροπλάνα τους, προκειμένου να απογειωθούν σε ελάχιστα λεπτά προς άγνωστη κατεύθυνση. Εκεί που κάθε φορά βρίσκονται αυτοί που αμφισβητούν την ελληνική Εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στην 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Κρήτης όπου βρίσκονται συνέχεια οπλισμένα και σε ετοιμότητα μαχητικά F-16C Block 52+ Fighting Falcon.

Οι  χειριστές της 343 Μοίρας  περιέγραψαν  τις απαιτήσεις της αποστολής τους και την αποφασιστικότητα να μην αφήσουν κανένα περιθώριο «ανάσας» στους τούρκους από τη στιγμή που επιλέγουν να εισέλθουν παράνομα στους ελληνικούς ουρανούς.

Συμπολεμιστές τους σε αυτή τη μάχη φυσικά είναι οι τεχνικοί και υπόλογοι της Μοίρας που τρέχουν πρώτοι, ώστε τα μαχητικά να είναι πανέτοιμα να εκκινήσουν κινητήρες για να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν στον αέρα.




onalert