Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ντόναλντ Τραμπ: Εάν δεν τα «βρούμε» με τη Ρωσία ίσως να συμβεί πυρηνικός πόλεμος

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να συμβεί «ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα δίχως προηγούμενο» εάν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δεν ομαλοποιηθούν.
  
Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σε ερώτηση εάν αισθάνεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν τον «τεστάρει» ύστερα από ορισμένες πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Μόσχας.
«Θα ήταν το πιο εύκολο για εμένα να πω ότι όσο πιο ζόρικος είμαι με τη Ρωσία τόσο το καλύτερο», απάντησε και συνέχισε.
«Είμαστε μια πολύ ισχυρή πυρηνική δύναμη και είναι και εκείνοι. Εάν έχουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία, πιστέψτε με, αυτό είναι καλό πράγμα. Δεν είναι κακό».
Πριν μερικές ημέρες ρωσικά μαχητικά κατηγορούνται ότι πέταξαν πολύ κοντά στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Porter στη Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο), ενώ ένα ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο έπλεε ανοιχτά στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγορήθηκε επίσης ότι ανέπτυξε έναν νέο πυρηνικό πύραυλο, του οποίου η κατασκευή ίσως να παραβιάζει την πυρηνική συμφωνία μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.
Οι παραπάνω ενέργειες θεωρούνται προκλητικές από την πλευρά της Ρωσίας και πάνω σε αυτά ερωτήθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος.