Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει την «ανακατάληψη» Ξάνθης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης από τον Χουλουσί Ακάρ

Ο Τούρκος αρθογράφος Αϊχάν Ντεμίρ και ένας από τους πολλούς συμβούλους τύποις δημοσιογράφους του Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει συγχαρητήρια στον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακράρ για την «απόβαση»
που πραγματοποίησε στα Ίμια στα τέλη Ιανουαρίου και του ζητάει τώρα σχεδιάσει την απελευθέρωση της Ξάνθης της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης!
 
Σε αυτού του τύπου αρθρογραφία από τους Τούκρους «αρθρογράφους» είμαστε συνηθισμένοι αλλά αυτή την φορά δημοσιεύονται και από τουρκόφωνη εφημερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης
 
Το κείμενο του Τούρκου δημοσιογράφου όπως μεταφράστηκε από τα «tourkikanea.gr» είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό
 
Aναφέρεται μέσα στην απόφαση της μη έκδοσης των οκτώ φυγάδων Τούρκων στρατιωτικών και μας κατηγορεί για «απίστευτες ασχήμιες κατά του τουρκικού έθνους και ότι δεν είναι τυχαίο στην Ανατολία το συνώνυμο του εχθρού είναι το Έλληνας»
 
Η φρασεολογία και αυτού του Τούρκου «συμβούλου» έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι πραγματικό παραλήρημα μίσους.
 
«H Ελλάδα αποφάσισε να μην εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες προδότες. Δεν εκπλαγήκαμε. Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία. Άλλα είναι τα στοιχεία που εκπλήσσουν.
 
Το παρελθόν των Ελλήνων είναι γεμάτο από απίστευτες ασχήμιες. Όλοι ξέρουν το τι κακίες έκαναν σε βάρος του τουρκικού έθνους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ανατολία συνώνυμο του εχθρού είναι το ¨Έλληνας¨.
 
Η Θεσσαλονίκη η πόλη του Ισλάμ, όταν έπεσε στα χέρια των Ελλήνων, εντός λίγων ετών εκκαθαρίστηκε από τους μουσουλμάνους. Τα τζαμιά της πόλης είτε γκρεμίστηκαν είτε μετατράπηκαν σε εκκλησίες. 
 
Τα ισλαμικά νεκροταφεία εξαφανίστηκαν. Όταν οι Έλληνες πήραν την Θεσσαλονίκη μια από τις πρώτες πράξεις τους ήταν το γκρέμισμα των μιναρέδων. Ο Μαρκ Μαζάουερ στο έργο του Θεσσαλονίκη-πόλη φαντασμάτων, περιγράφει ως εξής αυτά που έγιναν:  ¨Σαν επιδιωκόταν το σβήσιμο όλης της μουσουλμανικής παρουσίας στην πόλη, η τοπική αυτοδιοίκηση σχεδόν αμέσως αποφάσισε να κατεδαφίσει τους μιναρέδες που καθόριζαν τότε την σιλουέτα της πόλης και κάλεσε εταιρίες να μετάσχουν σε αυτό το έργο.¨
 
Στα χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου οι Έλληνες έκαναν απόβαση στην Σμύρνη και έφτασαν ως τον Σαγγάριο.  Τα μέρη που κατέλαβαν τότε οι Έλληνες κατέστησαν αβίωτα.
 
Εμείς στην Τουρκία επιτρέπουμε την επισκευή των εκκλησιών και επιστρέφουμε τα βακούφια στους ιδιοκτήτες τους. Παρόλα αυτά όμως η Ελλάδα δεν κάνει τίποτε για τους Τούρκους μουσουλμάνου που ζούνε εντός της. Η Ελλάδα δεν επιτρέπει το σε επαρκή αριθμό άνοιγμα δίγλωσσων νηπιαγωγείων, ενώ δεν καλύπτει τις ανάγκες σε δασκάλους και βιβλία. 
 
Παρεμποδίζει την θρησκευτική και πολιτική εκπροσώπηση και συμμετοχή. Δεν αποδίδει τις βακουφικές περιουσίες. Εξαφανίζει τα ισλαμικά νεκροταφεία αφαιρεί δικαιώματα ιθαγένειας και δεν αποδέχεται την τουρκική παρουσία και έκφραση.
 
Ο Μεβλάνα λέει: Η καλοσύνη δεν είναι σπατάλη και η κακία δεν ξεχνιέται.
 
Οι προσφυγές στο Ε.Δ.Α.Δ. της Τ.Ε.Ξ., της Ένωσης Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης και του Συλλόγου Νεολαίας Μειονότητας-Ν. Έβρου που έκλεισαν επειδή είχαν στην ονομασία τους τον όρο ¨τουρκικός¨, κατέληξαν σε αποφάσεις το 2007 και το 2008. 
 
Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η Ελλάδα παραβίασε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα για πολλά χρόνια αρνείται να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις.
 
Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη πως οι ελληνικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, καλούν την Τουρκία να ¨σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων¨.
 
Να θυμίσουμε πως η Αθήνα που υποστηρίζει πως είναι η ¨κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας¨, παρέπεμψε στο στρατοδικείο 7 άτομα που έκαναν σήμα τον αλβανικό αετό.
 
Και υπάρχει επίσης και αυτό: Σύμφωνα με τον Χουσεΐν Αβνί Ουλάς- τότε βουλευτής του Ερζερούμ οι εχθροί του τουρκικού έθνους δεν είναι οι Έλληνες. Οι Έλληνες είναι μια τόσο μικρή δύναμη που δεν μπορεί να αποτελέσει εχθρό για εμάς. Άδικο έχει ;
 
Προλαβαίνοντας τι αντιρρήσεις σας, θυμηθείτε: Στον στόλο που έβγαλε στην Σμύρνη τους Έλληνες εισβολείς ήταν και αμερικανικά πλοία. 
 
Αμερικανικά πλοία μετείχαν επίσης και στην εκκένωση της Σμύρνης από τους Έλληνες στρατιώτες. Καθώς η Αμερική δεν θέλησε να υπογράψει την συνθήκη της Λωζάννης, ενίοτε προσπαθεί να διατηρήσει και την συνθήκη του Μοντρέ. Επίσης δεν εκδίδει τον αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στην Πενσυλβανία και τους άλλους προδότες.
 
Επίλογος: Σωστή η απόβαση στα Ίμια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ αλλά ελλιπής. Πρέπει να γίνουν σχέδια για απελευθέρωση Ξάνθης , Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης».