Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Γονείς μαθητών χαρακτηρίζονται απο ΜΜΕ ακροδεξιοί και φασίστες...'Οι κουκουλοφόροι αναρχικοί απλώς δεν υπάρχουν'

Ωραιόκαστρο: Εισαγγελέας και μηνύσεις μετά τα θλιβερά επεισόδια - Γονείς εναντίον δημάρχου [vid]
Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια 1ο Δημοτικό Σχολείο,
μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου"...
εξέδωσε το δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Στη χθεσινή συνεδρίασή του εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα: «Μετά και τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών.
Τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των Δημοτών μας, τη Δημοτική μας Αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης δήλωσε πως θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Πολλά παιδιά σήμερα και χθες δεν πήγαν σχολείο, καθώς οι γονείς φοβούνται από τα επεισόδια και τις εντάσεις.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, θα πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. «Θα καλέσουμε εισαγγελέα να παρέμβει. Ο δικηγόρος του δήμου είναι ήδη στα δικαστήρια» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και συνέχισε: «Ντροπιάζουν το Ωραιόκαστρο αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο δήμαρχος, θέλοντας να τονίσει πως η «Πατριωτική Ένωση» είναι μια μικρή ομάδα ατόμων που αντιδρά αλλά στο σύνολο το Ωραιόκαστρο καταδικάζει τις κινήσεις αυτές.
Tην ίδια ώρα, ο Σύλλογος Γονέών και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του Υπουργείου για την απόφαση να λειτουργήσει το σχολείο ως χώρος παρακολούθησης μαθημάτων για προσφυγόπουλα.
Πηγή: oraiokastro24
newsit