Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σε εξέλιξη ήττα των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ – Τους κυνηγάνε οι τζιχαντιστές και οι Τούρκοι τρέχουν

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) νικά τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ και τους διώχνει μέσα από την πολιορκημένη πόλη.
  
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισήλθαν σε συνοικίες της Αλ Μπαμπ από τα δυτικά και βόρεια της πόλης εδώ και μια εβδομάδα.
Μάλιστα τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωναν τη Δευτέρα και την Τρίτη ότι επίκειται η κατάληψη της Αλ Μπαμπ από τον τουρκικό στρατό.
Όμως, μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις των Τούρκων στα ανατολικά της Αλ Μπαμπ τη Δευτέρα, το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε τις δυνάμεις του και αντεπιτέθηκε στα δυτικά και βόρεια της πόλης.
Το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο ανακατέλαβε πολλές θέσεις από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους, που τράπηκαν σε φυγή, αλλά ανάγκασε την τουρκική ηγεσία να στείλει ενισχύσεις στα μέτωπα για να κρατήσει όσες θέσεις μπορεί και να μην βρεθούν εντελώς εκτός πόλης.
Σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός υποστεί ολοκληρωτική ήττα μέσα στην Αλ Μπαμπ και αναγκαστεί να αποτραβηχτεί, θεωρείται πιθανό να εξαπολύσει επίθεση στην Αλ Μπαμπ ο συριακός στρατός που βρίσκεται στο 1 χλμ νότια της πόλης.