Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΥΕΘΑ: Προσλαμβάνονται 1000 ΟΒΑ για τις Ειδικές Δυνάμεις

Με στόχο την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά στην πρόσληψη 1000 ανδρών.
Οι 600 προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς και οι 200 στην Πολεμική Αεροπορία. Αντίστοιχα άλλοι 200 προορίζονται για κάλυψη αναγκών σε μονάδες του ΠΝ.

Πρόκειται για οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ). Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι ήδη υπηρετούν στο στράτευμα κι όσοι έχουν πάρει απολυτήριο τα τελευταία 2 χρόνια. Η απόφαση αυτή πήρε υπογραφή από τον Πάνο Καμμένο χθες βράδυ και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σημειώνεται ότι ο
ΥΕΘΑ είχε αναφέρει πρόσφατα ότι οι Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με νέο προσωπικό ώστε να ανανεωθεί το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στις μονάδες αυτές και ανήκει σε σημαντικό ποσοστό  στη γενιά των 40ριδων!

Το φαινόμενο αυτό έχει προκύψει έπειτα από μακρά απουσία αντίστοιχων προσλήψεων επί σειρά ετών (λόγω δημοσιονομικού), στερώντας την ομαλή ανανέωση των μονάδων με «νέο αίμα», προκειμένου να υπάρχει ισορροπημένο μίγμα μεγαλύτερων στελεχών με εμπειρία και νεότερων στελεχών. Κύριο κρητήριο είναι η ανάλογη φυσική κατάσταση που απαιτείται να διαθέτουν ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην εκπαίδευση για τις αποστολές των Ειδικών Δυνάμεων.

Τα χρήματα θα δεσμευτούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου εθνικής άμυνας.

onalert