Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πιτέλα: Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα

«Είναι τιτάνιες οι προσπάθειες του ελληνικού λαού (...) και δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα
 και μια ολόκληρη ήπειρο», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών.

Αναφορικά με την απογευματινή συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας, ο κ. Πιτέλα καταδίκασε τη στρατηγική που ακολουθεί ο Γερμανός υπουργός για «εκλογικούς προφανώς λόγους».

«Καταδικάζουμε», είπε, «τη στρατηγική Σόιμπλε και τη συμπεριφορά της συντηρητικής γερμανικής δεξιάς, που θέλουν οπωσδήποτε να κρατήσουν σε ομηρία την Ελλάδα, για εκλογικούς λόγους. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Σόιμπλε την ημέρα που η εκλογική εκστρατεία θα τελειώσει.Για την ώρα δεν έχουν συγκεντρωθεί οι συνθήκες, ώστε να μπορέσει το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου να προχωρήσει στην αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική συναίνεση, αποδεκτή από την κοινή λογική για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης, που είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

«Η Ελλάδα έκανε ότι είχε υποχρέωση να κάνει.Τα νούμερα για το εξαιρετικό πρωτογενές πλεόνασμα που δημοσίευσε χθες βράδυ η Κομισιόν, επιβεβαιώνουν την τιτάνεια προσπάθεια των Ελλήνων για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Εάν όλα αυτά δεν επαρκούν, είναι ένα είδος πρόκλησης που θα πυροδοτήσουν νέα οικονομική κρίση.Το να ζητείται από την Ελλάδα να επιβάλλει νέες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να ξεφορτωθεί τις συλλογικές συμβάσεις, δεν έχει τίποτα να κάνει με τους μεσοπρόθεσμους στόχους της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Πιτέλα και κατέληξε λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να εμποδισθεί ο κ. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο».