Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τώρα οι Τούρκοι ζητούν να φύγει ο στρατός από την Κω -Παράνομη, λένε, η άσκηση των αλεξιπτωτιστών

Απτόητη συνεχίζει τις προκλήσεις της η Αγκυρα και μετά τις 130 «αμφισβητήσιμες» βραχονησίδες στο Αιγαίο, τώρα ζητάει να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω.
Μάλιστα η Τουρκία, με αφορμή την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, κατηγορεί τη χώρα μας ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του 1947.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτούογλου, με δήλωσή του κατηγορεί την Ελλάδα πως έστειλε αλεξιπτωτιστές, στο πλαίσιο άσκησης, στην Κω και υποστηρίζει πως έτσι η Αθήνα παραβιάζει τη Συνθήκη του Παρισιού.
«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», είπε ο Μουφτούογλου και κάλεσε την Ελλάδα να μην... προκαλεί!
«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονα Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς και αδιανόητες πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντάσεις. Σύμφωνα με τις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μετά απ’ αυτό», είπε.



Πηγή: Τώρα οι Τούρκοι ζητούν να φύγει ο στρατός από την Κω -Παράνομη, λένε, η άσκηση των αλεξιπτωτιστών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/317013/tora-oi-toyrkoi-zitoyn-na-fygei-o-stratos-apo-tin-ko-paranomi-lene-i-askisi-ton#ixzz4XcQf3kGe