Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρώτος ομαδικός γάμος στη Συρία μετά την κατάπαυση του πυρός -Παντρεύτηκαν 30 ζευγάρια [εικόνες]

Ο πρώτος μαζικός γάμος μετά την κατάπαυση του πυρός -τον Δεκέμβριο- έγινε στη Συρία, με 30

ζευγάρια να ενώνονται με τα δεσμά του γάμου.
Φορώντας λευκά νυφικά, τιάρες και τη σημαία της Συρίας, 30 νύφες παντρεύτηκαν τους άντρες της ζωής τους, οι οποίοι φορούσαν τη στρατιωτική τους στολή, βοηθούσαν τις γυναίκες τους να ετοιμαστούν και τις κρατούσαν από το χέρι.
Ο γάμος οργανώθηκε από ιδιωτική τηλεφωνική εταιρία στη Δαμασκό , ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος μαζικός γάμος.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη Συρία, καθώς το 2014 (και πριν το καθεστώς του Ασάντ) είχαν παντρευτεί 36 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου τραυματίες και άντρες που είχαν χάσει τα αδέλφια τους στον πόλεμο.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, η τηλεφωνική εταιρία σκοπεύει να παντρέψει ακόμη 120 ζευγάρια τον Σεπτέμβρη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει πάρει το όνομα «Στις κακές και καλές στιγμές» και στόχο έχει να φροντίσει με αυτόν τον τρόπο τους ήρωες του πολέμου.
Να σημειωθεί πως στη Συρία έχει σημάνει κατάπαυση του πυρός από τις 30 Δεκεμβρίου, αφ΄ότου το καθεστώς Ασάντ και η ένοπλη αντιπολίτευση υπέγραψαν τρία σχετικά έγγραφα για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους, στα οποία η Ρωσία και η Τουρκία ήταν εγγυήτριες δυνάμεις.
Φωτογραφίες: ΕPA