Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Παυλόπουλος: Μολών λαβέ, σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία μας

Στεφάνι στο μνημείο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η θυσία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη διδάσκει την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του σμηναγού στη Κάρπαθο το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου του απελευθερωτικού κινήματος της Καρπάθου.
 
AdTech Ad
«Η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους», τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του σμηναγού Ηλιάκη.
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιο όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν την εκκλησία της περιοχής ενώ το απόγευμα μετέβη στο δημαρχείο Καρπάθου όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού.
Στην συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου χαρακτήρισε τα νησιά φάρους της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι από αυτούς τους φάρους «παίρνουμε ή πρέπει να πάρουμε φως όλοι εκείνοι που χειρίζονται τις τύχες του Τόπου. Γιατί απ' αυτές εδώ τις περιοχές, απ' αυτές εδώ τις εσχατιές του Αιγαίου, φαίνεται ποια είναι η μοίρα της Ελλάδας και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνει η Ελλάδα, για να μπορέσει να τιμήσει την Ιστορία της και την κληρονομιά των Προγόνων της".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)