Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Οι Πόντιοι ζητούν τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την προώθηση ζητημάτων και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τον ποντιακό Ελληνισμό
 ζήτησε αντιπροσωπία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τρίτης. Τα μέλη της αντιπροσωπίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργο Παρχαρίδη, εξέφρασαν «την ευαρέσκεια του οικουμενικού ποντιακού Ελληνισμού για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής».

Ζήτησαν επίσης από τον κ. Παυλόπουλο «τη συνδρομή της επίσημης ελληνικής πολιτείας στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας» και ακολούθως έθεσαν τα ζητήματα «της επαναφοράς στη διδακτέα - εξεταστέα ύλη του σχολικού εγχειριδίου της Ιστορίας Γ' Λυκείου του κεφαλαίου "Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός κατά τον 19ο και 20ό αιώνα", της ίδρυσης μόνιμων εδρών ιστορίας ποντιακού Ελληνισμού στις φιλοσοφικές σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της ίδρυσης Μουσείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη».

Ακόμη, ο συντονιστής της Επιτροπής Νεοπροσφύγων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης έθεσε τα ζητήματα των συντάξεων προνοιακού χαρακτήρα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, των στεγαστικών δανείων και των προστίμων αυθαίρετης δόμησης που επιβάλλονται για ανεγερθείσες κατοικίες των νεοπροσφύγων.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα παρέχει τη συνδρομή του για την ικανοποίηση των αιτημάτων που του τέθηκαν από την αντιπροσωπία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.
Θ. Χερχελετζής
http://www.dimokratianews.gr/content/67384/oi-pontioi-zitoyn-ti-voitheia-toy-proedroy-tis-dimokratias