Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

«Έσπασε» το μέτωπο του ανατολικού Χαλεπίου - Ο συριακός Στρατός κατέλαβε την συνοικία Al-Oweija (βίντεο)

Σημαντική προώθηση εντός του ανατολικού Χαλεπίου κατάφερε σήμερα
ο συριακός Στρατός με την βοήθεια μαχητών της Χεζμπολάχ καθώς κατέλαβε ολόκληρη την συνοικία Al-Oweija  που ελέγχονταν από τους ισλαμιστές της Harakat Nouriddeen μετά από σκληρές μάχες 72 ωρών μειώνοντας κι άλλο τον εναπομείναντα ζωτικό χώρο τους.
 
Η 102η Ταξιαρχία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς εξαπέλυσαν σήμερα μια σφοδρή επίθεση στον δυτικό άξονα της Al-Oweija η οποία στέφθηκε με επιτυχία.
 
Η κατάληψη της συνοικίας έπετεύχθη στις 12:45 ώρα Συρίας και οι εναπομείναντες ισλαμιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για να μην εξολοθρευθούν.
 
Μαζί με την Al-Oweija ο συριακός Στρατός κατέλαβε και την Al-Jandoul Roundabout μετά από σύντομη μάχη με τους μαχητές της Fatah Halab οι οποίοι θεωρούνται από τις ΗΠΑ «καλά» παιδιά και «μαχητές της ελευθερίας» (μιλάμε για ισλαμιστές που κόβουν κεφάλια παιδιών)
 
Αυτή την στιγμή ο συριακός Στρατός προωθείται μέσα στην Bustan Al-Basha και ενώ μέσα σε 48 ώρες έχουν καταλάβει από την Harakat Nouriddeen το 40% της συνοικίας Al-Zinki.
 
Άμεση ήταν η απάντηση κα της Ρωσίας στις ΗΠΑ για την προστασία που παρέχει η Ουάσιγκτον υπέρ των ισλαμιστών εξτρεμιστών και σήμερα η ρωσική Αεροπορία «σφυροκόπησε» θέσεις της Jaysh Al Fateh (Army of Conquest) στις κεντρικές συνοικίες του Χαλεπίου, Sheikh Sa'eed και 1070 Al-Hamdaniyah Housing Project
 
Η ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε 25 αεροπορικές επιδρομές από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Hama χτυπώντας στόχους των ισλαμιστών στο νότιο Χαλέπι καταστρέφοντας αποθήκες οπλισμού μέσα στην συνοικία Sheikh Sa'eed
 
Ο βασικός στόχος αυτών των επιδρομών ήταν η αποδυνάμωση των ισλαμιστικών γραμμών άμυνας πριν από την επικείμενη επίθεση του συριακού Στρατού στο Sheikh Sa'eed.
 
Μόλις χθες ο συριακός Στρατός κατέλαβε το ύψωμα Tal Sheikh Sa'eed αλλά η αντίσταση των ισλαμιστών στις ανατολικές συνοικίες δεν επέτρεψε την περαιτέρω προέλαση.
 
Τακτικά τα πράγματα δέιχνουν μη αναστρέψιμα για τους ισλαμιστές του Χαλεπίου. Εάν κάτι δεν αλλάξει εντυπωσιακά το Χαλέπι θα κερδηθεί από τον συριακό Στρατό και μετά το τέλος για τους αντάρτες της Ιντλίμπ, τους ισλαμιστές ης Ράκκα και της Ντειρ Εζόρ είναι απλά ζήτημα χρόνου.
 
Άλλωστε θεωρείται σίγουρο ότι η επικράτηση στο Χαλέπι θα ωθήσει πολλούς νέους που ανήκουν στους κομσικούς Σουνίτες να καταταχθούν στις εφεδρείες του Στρατού καθώς θα διαφάινεται επιτέλους ένα τέλος.
 
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ επίσημα πλέον έχουν αναλάβει την προστασία των ισλαμιστών στο Χαλέπι και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τ.Κέρι ζητάει την διεξαγωγή έρευνας για την «διάπραξη εγκλημάτων πολέμου» από την ρωσική πλευρά κατά των ισλαμιστών!
 

http://www.pronews.gr/portal/20161008/defencenet/enoples-sygkroyseis/61/espase-metopo-toy-anatolikoy-halepioy-o-syriakos-stratos