Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τα ελικόπτερα του Π.Ν δεν πέφτουν τυχαία στο Αιγαίο...υπάρχει ακύρηχτος πόλεμος με την Τουρκία

Τουρκικών (ανενόχλητων) προκλήσεων συνέχεια – Φρεγάτα έκανε βόλτες στην Αμοργό, ενώ ελικόπτερο στην Κίναρο! (04.04.2014)
Ρουτίνα τείνουν να καταστούν οι πλόες τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Την Πέμπτη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε μία διπλή πρόκληση με τον πλου τουρκικής φρεγάτας σε ελληνική χωρική θάλασσα ανάμεσα στην Αμοργό και την Κίναρο,
 ενώ το ελικόπτερο του τουρκικού πολεμικού πλοίου απονηώθηκε παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο και προσέγγισε την Κίναρο.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, «η τουρκική φρεγάτα «Barbaros», προερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, εισήλθε στις 15:25, με Βόρεια πορεία, σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ της Ν. Αμοργού και Ν. Κίναρος και εξήλθε από αυτά στις 16:00
Το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας κατά την διάρκεια του πλού της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων εκτέλεσε πτήση συνεργασίας με το πλοίο, προσεγγίζοντας τις ακτές της νήσου Κίναρος.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του ενώ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν και αναγνώρισαν το ελικόπτερο σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».