Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Βροντερό ''όχι'' Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην καύση νεκρών

Όχι στην καύση των νεκρών από την Εκκλησία, δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη «καθώς πρόκειται για πράξη αντίθετη με τη θρησκεία». Παρών στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα θα είναι ο Σεβασμιότατος Κρήτης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης διευκρίνισε ότι η Εκκλησία προχωρά μόνο με ενημέρωση των πιστών.
Παράλληλα, τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην καθορισμένη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου αρχές του Μάρτη και ότι θα παραστεί στο σημερινό δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για τις θέσεις της Εκκλησίας.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 6 το απόγευμα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση. Απλώς θα γίνει συζήτηση, θα καταγραφούν απόψεις, θέσεις και αντιδράσεις.
Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να προκύψει ευρεία συναίνεση και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Για προφανείς λόγους, δεδομένου του προβληματισμού και των επιφυλάξεων μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των σφοδρών αντιδράσεων που αναμένονται από την Εκκλησία της Κρήτης, στη Λότζια έχουν επιλέξει να κινηθούν με αργά, προσεκτικά βήματα.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Γ.Σαχίνη στο Ράδιο 9,84.
romfea