Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αμερική -Τουρκία στο πλευρό των τζιχαντιστών που βαπτίζουν ως αντιπολίτευση

Η αμερικανική εκπαίδευση Σύριων στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ
Περίπου χίλιοι είναι αυτοί που έχουν καταταγεί στην παράταξη της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας και εκπαιδεύονται «στους νόμους του πολέμου»,
μια διαδικασία που οργανώθηκε  από το 2013 στους «Ακαδημαϊκούς Ορίζοντες» στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, προκειμένου να γίνουν «μαχητές αλλά όχι δολοφόνοι», γράφει ο συριακός ‘τηλέγραφος’.
Σύμφωνα με τον Οσάμα Σαραμπάιε, έναν από τους ιδρυτές αυτής της εκπαίδευσης «η ιδέα ξεκίνησε όταν η επανάσταση στη Συρία μετατράπηκε σε ένοπλη σύγκρουση. Παρατηρήσαμε ότι ελεύθερα στοιχεία του στρατού άρχισαν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλη του 2012 έφθασαν στο αποκορύφωμα με πολλά συμπτώματα βεβήλωσης, άρχισαν να κλέβουν αυτοκίνητα, να εκτελούν χωρίς λόγο και δίκη ή αποδεικτικά στοιχεία, στη συνέχεια  εξαργύρωναν την προδοσία τους με τιμές».
Τελικά, όπως λέει ο Σαραμπάιε,  με την χρηματοδοτική υποστήριξη  των χωρών του Κόλπου για τη δημιουργία κεντρικών γραφείων και απόκτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών άρχισε και η εκπαίδευση στην πόλη Γκαζιαντέπ
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτικές ασκήσεις, πρωτοστατούν οι αναφορές στο Κοράνι με στίχους  που είναι κατά της βίας και των αντιποίνων και οι «Ακαδημαϊκοί Ορίζοντες» λαμβάνουν ως εκπαιδευόμενους όλους όσους δεν είναι ενταγμένοι στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, όπως είναι  η «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το ισλαμικό κράτος».
Σύμφωνα με τον Σαραμπάιε   τα μέλη της ομάδας αυτής συλλέγουν στοιχεία από τις αντιμαχόμενες  ομάδες της Συρίας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Περνούν τα βράδια τους τρώγοντας ποπ κορν και πίνοντας κόκα κόλα καθώς βλέπουν αμερικανικές ταινίες.
Κυκλοφορούν, μάλιστα, και ένα φυλλάδιο που γράφει στην αραβική γλώσσα ότι «ένας μαχητής δεν είναι δολοφόνος», συνιστώντας να μην στοχεύουν άμαχους, νοσοκομεία και δημοσιογράφους, σημειώνει το δημοσίευμα.
echedoros-a.gr