Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δεν φεύγουν απο την πατρίδα, μένουν και πολεμούν μέχρι θανάτου

600 «Κόρες του Ήλιου» ετοιμάζονται να πάρουν εκδίκηση από το Ισλαμικό Κράτος
Εκατοντάδες νεαρές Κούρδισσες της ζωροαστρικήςηλιολατρικής θρησκείας των Γιαζίντι, που είχαν πιαστεί αιχμάλωτες από το Ισλαμικό Κράτος
 και χρησιμοποιήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες, μετά την απόδρασή τους από τη σκλαβιά αποφάσισαν να μην ξενιτευτούν,

ούτε να ζήσουν σε κάποιο προσφυγικό στρατόπεδο, αλλά να καταταγούν στις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά, στο βόρειο Ιράκ, και να πολεμήσουν ενάντια στους βιαστές τους.
Οι γυναίκες Γιαζίντι έχουν συστήσει εδώ και πολύ καιρό ένα τάγμα που την ονομάζουν «Κόρες του Ήλιου». Οι Γιαζίντι λατρεύουν τον Ήλιο.
EzidiPeshmerga2
Σε αυτή τη δύναμη έχουν καταταχθεί μέχρι στιγμής εκατοντάδες κοπέλες από τις 2.000 περίπου που κατάφεραν και διέφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι γυναίκες εκπαιδεύονται ταχύρυθμα για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, που κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.
yazidi3
Πολλές από αυτές τις κοπέλες όταν πιάστηκαν αιχμάλωτες από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014, όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στην πατρίδα τους, στο Σιντζάρ, πωλήθηκαν ως σκλάβες στη Μοσούλη.
«Τώρα υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από το κακό. Υπερασπιζόμαστε όλες τις μειονότητες της περιοχής. Θα κάνουμε ό,τι μας διατάξουν», λέει μια από τις Γιαζίντι πολεμίστριες.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση 100 γυναίκες των Γιαζίντι και περιμένουν ακόμα 500. Όταν θα έχουν εκπαιδευτεί όλες θα είναι πλήρης αριθμητικά και η δύναμη του τάγματος.
EzidiPeshmerga
Όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο Σιντζάρ συνέλαβαν περίπου 5-7.000 γυναίκες και κορίτσια Γιαζίντι. Κάποιες αιχμάλωτες είχαν μαζί και τα ανήλικα αγόρια τους. Περίπου 5.000 άνδρες, έφηβοι και ηλικιωμένοι σφαγιάστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
2.000 περίπου κοπέλες κατάφεραν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές. Άλλες δολοφονήθηκαν ή αυτοκτόνησαν. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι ακόμα 3.500 γυναίκες και κορίτσια των Γιαζίντι κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος και η μοίρα τους είναι άγνωστη. Πολλές γυναίκες πωλήθηκαν σκλάβες στη Σαουδική Αραβία.
Οι Γιαζίντι αριθμούν στο Ιράκ περίπου στο μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Η θρησκεία των Γιαζίντι είναι κατά βάση ζωροαστρική, είναι συνέχεια της αρχαίας θρησκείας των Κούρδων, όπως επιβίωσε και εξελίχτηκε μέσα στους αιώνες πρώτα υπό ρωμαϊκή – βυζαντινή (χριστιανική) κατοχή και στη συνέχεια υπό το Ισλάμ.
Οι φανατικοί μουσουλμάνοι κατηγορούν τους Γιαζίντι ότι λατρεύουν τον διάβολο. Οι φωτισμένοι ηγέτες των Κούρδων τους προστατεύουν και τους τιμούν γιατί τους θεωρούν ζώσα παράδοση και απόδειξη της αρχαιότητας και της διαφορετικής εθνικής ταυτότητας του κουρδικού έθνους.

yazidi2Τα ξανθά παιδιά με γαλάζια ή πράσινα μάτια δεν είναι η εξαίρεση στους Γιαζίντι.

Επειδή οι Γιαζίντι δεν αλλαξοπίστησαν δεν είχαν και επιμιξίες με τους κατακτητές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλο ποσοστό των παιδιών τους είναι με ξανθά μαλλιά, γαλανά ή πράσινα μάτια, όπως έμοιαζαν και οι αρχαίοι Άριοι (Ιρανοί) πρόγονοι των Κούρδων.
Οι Κούρδοι είναι ιρανικός λαός, είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μηδών. Είναι κοντινοί συγγενείς των Περσών, πρωτοξάδελφα, αλλά και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι και συγγενείς -μακρινοί- των Ελλήνων.

yazidi1Πολεμίστρια των Γιαζίντι που πολεμά με τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες.

Άλλες κοπέλες των Γιαζίντι που επίσης πολεμάνε τους τζιχαντιστές δεν εντάχθηκαν στους Πεσμεργκά, επέλεξαν να καταταγούν στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που επίσης μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε τη μονάδα του YPJ (γυναικείος στρατός Κούρδων Συρίας) που αποτελείται αποκλειστικά από Γιαζίντι. Το λάβαρο φέρει αρχαίο σύμβολο της εθνικής ηλιακής αρχαίας κουρδικής θρησκείας:
ypg_ezidi
Δείτε βίντεο από την εκπαίδευση των πρώτων γυναικών Γιαζίντι των Πεσμεργκά τον Σεπτέμβριο του 2015:

Και το ρεπορτάζ του CNN τον Οκτώβριο του 2015: