Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία διαλύεται...δεν θα αντέξει τέτοιου είδους χτυπήματα

ΒΟΜΒΑ στην καρδιά της Τουρκίας – Ανατίναξαν στρατιωτικούς στην Άγκυρα (βίντεο)
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία από τις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Άγκυρας, στην καρδιά του τουρκικού κράτους, το απόγευμα της Τετάρτης.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον 5 είναι οι νεκροί και 10 οι τραυματίες.
Η επίθεση έγινε με αυτοκίνητο βόμβα και στόχος ήταν λεωφορεία που μετέφεραν Τούρκους στρατιωτικούς.
ankara2
Το φοβερό χτύπημα έγινε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το Κοινοβούλιο και το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Αυτοί που χτύπησαν επέλεξαν ο στόχος τους να είναι στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας και αυτό μεγαλώνει την ανησυχία των τουρκικών Αρχών.
ankara3
Να σημειωθεί ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη υψηλόβαθμη συνεδρίαση για θέματα ασφαλείας στο Προεδρικό Παλάτι υπό τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσω Twitter όλες οι τηλεφωνικές γραμμές και οι συνδέσεις διαδικτύου στο κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έχουν κοπεί. Κανείς δεν ξέρει να πει γιατί το κοινοβούλιο έχει μείνει χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανέβαλε την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, λόγω των γεγονότων.
Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι στόχος της έκρηξης ήταν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης. Τα στρατιωτικά λεωφορεία χτυπήθηκαν ενώ περίμεναν το κόκκινο φανάρι να γίνει πράσινο: