Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ετοιμάζονται για πόλεμο ίσως τον Γ΄της παγκόσμιας ιστορίας

Σε ετοιμότητα η Ευρώπη - Οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω απο 5000 τόνους πυρομαχικών στη Γερμανία
H Ουάσινγκτον έχει στείλει πάνω από 5.000 τόνους πυρομαχικών στη Γερμανία, το μεγαλύτερο ποσό σε 10 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ,
προσθέτοντας ότι η αποστολή θα βοηθήσει να «στην συνέχεια της ενεργοποίησης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και στην υπεράσπιση των συμμάχων.

"Στη μεγαλύτερη αποστολή πυρομαχικών των ΗΠΑ προς την Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια, το 21ο Διοικητικό Κέντρο (21st Theater Sustainment Command) .. μετέφερε πάνω από 5.000 τόνους πυρομαχικών ... σε αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Miesau [Γερμανία] στις 17 με 18 Φεβ," αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού.

"Αυτή η κρίσιμη αποστολή θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, και το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη ενιαία αποστολή σε 10 χρόνια αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή μας για την υπεράσπιση των συμμάχων μας” δήλωσε ο 21ος επικεφαλής TSC του προσωπικού, συνταγματάρχης Matthew Redding.

Τα πυρομαχικά στάλθηκαν σε 415 εμπορευματοκιβώτια και αποθηκεύτηκαν σε μια αποθήκη στην Miesau. Θα είναι διαθέσιμα σε διάφορα στρατεύματα και για διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης Anakonda 2016, μια απο τις μεγαλύτερες πολυεθνικές ασκήσεις του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία τον Ιούνιο.