Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εκπέμπει SOS για το Καστελόριζο -Πολιτική διάσταση πίσω από τη δράση των δουλεμπόρων

SOS εκπέμπει το Καστελόριζο από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που κατέφθασαν ήταν σχεδόν τριπλάσιος από τον συνολικό πληθυσμό του νησιού.
Αυτή τη στιγμή σχεδόν 900 μετανάστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο νησί, με την Τουρκία να δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να ελέγχει τις προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας.
Με τους Τούρκους διακινητές να δρουν ανενόχλητοι και τη γείτονα χώρα να απειλεί ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσει την «προσφυγική» βόμβα που διαθέτει στα εδάφη της, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
«Το Καστελόριζο δεν είναι οχυρωμένο. Οι κάτοικοι ''σηκώνουν'' από μόνοι τους ένα μεγάλο ''φορτίο''. Τα σώματα ασφαλείας είναι υποστελεχωμένα και με πενιχρά μέσα κάνουν υπερπροσπάθειες να αντεπεξέλθουν», είπε σήμερα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Χατζημάρκος.
Μάλιστα, έδωσε και μία άλλη διάσταση της υπόθεσης, λέγοντας τα εξής: «Οι δουλέμποροι, αυτοί οι απίστευτοι εγκληματίες, δεν εξυπηρετούν μόνο οικονομικούς σκοπούς. Η λειτουργία των εγκληματικών στόχων έχει κάποια διάσταση που θα μπορούσε να είναι και πολιτική».


Πηγή: Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εκπέμπει SOS για το Καστελόριζο -Πολιτική διάσταση πίσω από τη δράση των δουλεμπόρων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/252313/o-perifereiarhis-notioy-aigaioy-ekpempei-sos-gia-kastelorizo-politiki-diastasi-piso-apo#ixzz40sxYZ7CK