Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Πριν συμφωνήσουμε με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μελετήσαμε τις σχέσεις της με την Τουρκία;... 30 χρόνια δεν βλέπουν παραβιάσεις!!! Έτσι θα μας πει αύριο το ΝΑΤΟ..

 

ΝΑΤΟ: Δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της. Μετά την κατάρριψη του Σουκχόι


Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, κάλυψε πλήρως την Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού...Στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς σχετικά με την συμμετοχή Ρώσων στο Ισλαμικό Κράτος, ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία για την παρουσία Ρώσων στη Συρία, οι οποίοι ενεργούν σαν μαχητές στο πλευρό των τρομοκρατών του ΙΚ.

Ωστόσο, εστίασε στον ρόλο της Ρωσίας στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών λέγοντας: «Θα ήθελα να δω τη Ρωσία να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη Συρία και να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει κυρίως επιτεθεί ή στοχεύσει άλλους στόχους πέρα από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα θέλαμε να δούμε τη Ρωσία να εστιάσει πολεμώντας έναν κοινό εχθρό, το Ισλαμικό Κράτος».

Σχετικά με την πολιτική μετάβαση στη Συρία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι υπάρχει πρωτοβουλία για πολιτική αλλαγή στη Συρία και «η Ρωσία συμμετέχει σε αυτό γιατί εμείς επιθυμούμε μία ειρηνική λύση στη συριακή κρίση».

Αναφερόμενος εκ νέου στη συριακή κρίση, πρόσθεσε: «Πολλοί αθώοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία και βλέπουμε ότι η βία συνεχίζεται και αυτός είναι ο λόγος που το ΝΑΤΟ υποστηρίζει όλες τις δυνάμεις ώστε να εξευρεθεί διαπραγματευτική λύση, αν και δε θα συμβεί σύντομα. Η Ρωσία θα πρέπει να στοχεύει το Ισλαμικό Κράτος και όχι άλλες ομάδες στη Συρία, καθώς οι βομβαρδισμοί που γίνονται σημειώνονται σε περιοχές όπου δε βρίσκονται τζιχαντιστές. Θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας κατά των τζιχαντιστών αν οι Ρώσοι στοχεύουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους».

Όσο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια σχετικά με το ζήτημα, ενώ επισήμανε πως, αν ανάλογα περιστατικά σημειωθούν, δεν πρέπει να προκληθούν εντάσεις και παρεξηγήσεις.