Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία ξεκινά τον Γ’ παγκόσμιο: Εισβάλλει στη Συρία υπέρ των τζιχαντιστών

Η Τουρκία προχωρά μετά την χθεσινή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στους σχεδιασμούς της και εισβάλλει στη Συρία. Το tribune.gr από την πρώτη στιγμή μετά την επίθεση στην Άγκυρα έκανε λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν που παρέχει «νομιμοποίηση» στην Τουρκία να εισβάλλει και με χερσαίες δυνάμεις στα συριακά εδάφη για να δημιουργήσει τη «νεκρή ζώνη» που εδώ και τόσο καιρό επιχειρεί.
Στόχος της είναι μέσα από αυτή τη νεκρή ζώνη να ανακόψει την πορεία των Κούρδων του YPG που έχουν πετύχει διοικητική αυτονομία και προελαύνουν κατά των συμμάχων της Άγκυρας (τζιχαντιστών και μετριοπαθών τζιχαντιστών), δημιουργώντας τη δυναμική για ανεξαρτητοποίηση και των Κούρδων της Τουρκίας.
Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο «Sputnik» για τους στόχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν ο καθηγητής Μάικλ Κοσουντόφσκι, αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων. Ο ίδιος τονίζει πως στην πραγματικότητα ο Ερντογάν θέλει την προσάρτηση του βόρειου τμήματος της εμπόλεμης αραβικής χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες η Άγκυρα σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων σε Ιράκ και Συρία, προφασιζόμενη ότι βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος υπό την αιγίδα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που μετέχει.
Σε αυτή τη γραμμή κινούνται και τα όσα ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, φωτογραφίζοντας ως δράστες της επίθεσης στην Άγκυρα μαχητή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).
«Οι τουρκικές δυνάμεις είναι ήδη στη Συρία», επεσήμανε ο Ρώσος αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων αναφερόμενος στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Άγκυρα έχει στείλει 100 στρατιώτες στη Συρία για να στηρίξουν τους αντάρτες που πολεμούν τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία. «Η κουρδική πολιτοφυλακή «YPG» είναι ένα εργαλείο του συριακού καθεστώτος και το καθεστώς αυτό είναι υπεύθυνο για την επίθεση. Το δικαίωμα για ανάληψη όλων των ειδών των μέτρων κατά του καθεστώτος της Συρίας ανήκει σ΄εμάς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου.
Ανακοινώνοντας ότι θέλει να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας εντός της Συρίας, μήκους 10 χλμ., η Άγκυρα αποκαλύπτει τα επεκτατικά της σχέδια στη χώρα του Μπασάρ Αλ Ασαντ με τον Σύρο πρόεδρο να δηλώνει ότι η Αγκυρα παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλλιεργεί την εικόνα στην διεθνή κοινότητα πως, δεν είναι μόνο η Άγκυρα που επιθυμεί την χερσαία επίθεση αλλά και άλλες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και ορισμένες δυτικές ευρωπαϊκές χώρες .
Όμως , όπως τονίζει η κυβέρνηση της Άγκυρας, δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση στον συνασπισμό για μία τέτοια επέμβαση.
Πρόσθεσε ότι η βομβιστική επίθεση της Τετάρτης αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν «τρομοκρατική» οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ αδειάζοντας ολοκληρωτικά την Άγκυρα αρνούνται να αναγνωρίσουν ως τρομοκράτες τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους μάλιστα ενισχύουν προκειμένου να κλιμακώσουν τον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές!
Επιπλέον, ο Τούρκος πρωθυπουργός, δήλωσε επίσης, ότι αναμένει τη συνεργασία των συμμάχων της χώρας του, κατά του YPG και των «τρομοκρατών» του PYD (που αποτελούν μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!!!), επιχειρώντας ουσιαστικά να εμπλέξει στα νεοθωμανικά σχέδιά του τόσο τις ΗΠΑ, όσο και το ΝΑΤΟ, το οποίο πρώτα είχε φροντίσει να βάλει στο παιχνίδι μέσω της εκμετάλλευσης της προσφυγικής κρίσης.
Το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου, με την Τουρκία παντελώς απομονωμένη μετά τις αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και ενώ η χώρα χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης, προχωρά στα σχέδιά του, θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για μία γενικευμένη παγκόσμια σύρραξη στα συριακά εδάφη.

Ερντογάν: Εξαντλείται η υπομονή μας

«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας, η οποία δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα.
«Τέτοιους είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας», διαμήνυσε ο Τόυρκος πρόεδρος, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την εισβολή χερσαίων δυνάμεων στα συριακά κουρδικά εδάφη.
«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω», ανέφερε στην ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί», κατέληξε, αναγνωρίζοντας αυτό που εδώ και χρόνια «παίζει» σαν σενάριο και πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ευλογίες των ΗΠΑ, δηλαδή το διαμελισμό της Τουρκίας στα εξ ων συνετέθη. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).