Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Λόγω κρίσης με την Τουρκία οι Ρώσοι διαβάζουν Παΐσιο για τον Μεγάλο Πόλεμο

Η ψυχροπολεμική κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας έχει κάνει ακόμα πιο δημοφιλή τον Γέροντα Παΐσιο στο ρωσικό αναγνωστικό κοινό, εξαιτίας των προφητειών του για έναν μεγάλο πόλεμο Τουρκίας – Ρωσίας που θα κερδίσουν, φυσικά, οι Ρώσοι.
Ο Γέροντας Παΐσιος, ο οποίος αναγνωρίζεται πλέον ως Άγιος και από την Ρωσική Εκκλησία,
προέβλεψε έναν μεγάλο και ανελέητο πόλεμο στην Τουρκία και επικείμενη κατάρρευση του τουρκικού κράτους.
Επιπλέον, περιέγραψε συγκεκριμένα τον ρόλο της Ρωσίας στη διαδικασία αυτή και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, αναφέρουν χαρακτηριστικά ρωσικά Μέσα.
Όλο αυτό το διάστημα από τις 24 Νοεμβρίου 2015 και μετά τα γεγονότα ήρθαν σαν «κεραυνός εν αιθρία» για του Ρώσους πολίτες που διαπίστωσαν την εμφάνιση των προφητευμένων του Αγίου, με την ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
«Εμείς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ακόμη τον εφιάλτη, ευρισκόμενοι σε φιλική ατμόσφαιρα, στα ηλιόλουστα θέρετρα της Τουρκίας, όταν ξαφνικά και ύπουλα οι Τούρκοι έριξαν το αεροσκάφος μας», δηλώνει ένας Ρώσος πολίτης.
«Η Ρωσία θα νικήσει την Τουρκία, η Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, το ένα τρίτο των Τούρκων θα ασπαστεί τον Χριστιανισμό, το άλλο τρίτο θα χαθεί και το υπόλοιπο ένα τρίτο θα γυρίσει πίσω στην Μεσοποταμία» προφήτευε Ο Άγιος Παΐσιος από το Άγιο Όρος.
Ο Άγιος της Ορθοδοξίας ήταν μοναχός και ζούσε σε ένα μοναστήρι στο Άγιο Όρος, στο κέντρο της ορθόδοξης πνευματικής ζωής. Κοιμήθηκε το 1994, ενώ το 2015 αγιοποιήθηκε. Ο Άγιος αυτός είναι επίσης ευρέως σεβαστός και στη Ρωσία.
Οι Ρώσοι ειδικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι λίγοι άνθρωποι έδωσαν προσοχή στις προφητείες του, διότι φάνηκαν σε πολλούς πάρα πολύ παράξενες.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να διαβαστούν προσεκτικά όλα τα αρχεία του Άγιου γέροντα.
Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε γνωστό ότι η Τουρκία κήρυξε την περιοχή του Αγίου Όρους ως έδαφος στρατιωτικών ασκήσεων της. Με την έκδοση ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δέσμευσε αυτό το μέρος του Αιγαίου παράνομα για το σύνολο του έτους. Η Ελλάδα θεωρεί αυτές τις ενέργειες της Άγκυρας ως μεγάλη πρόκληση, όπως και η Ρωσική Εκκλησία.
Το άρθρο συνεχίζει τονίζοντας ότι ο Άγιος Παΐσιος προέβλεψε ότι ο πόλεμος που θα εξαπολύσει η Τουρκία, θα διαρκέσει δυόμισι χρόνια. Αλλά στο τέλος η Κωνσταντινούπολη και ο καθεδρικός ναός της η Αγία Σοφία, θα επιστραφεί στους χριστιανούς. Ωστόσο, οι άγιοι γέροντες του Αγίου Όρους δεν είναι οι μόνες πνευματικές «πηγές», οι οποίες προβλέπουν παγκόσμιες αλλαγές.
Όταν το 2011 όταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς πήγε σε μια ιδιωτική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, δεν είχε καμία ιδέα για το τι θα ακούσει από τους Άγιους γέροντες.
Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, κατά την διάρκεια επίσκεψης του Ουκρανού πολιτικού σε μεγάλες ιερές Μονές και συζητήσεις με τους μοναχούς του Αγίου Όρους, ο Πρόεδρος «προειδοποιήθηκε» ότι θα μείνει στην εξουσία μόνο υπό την προϋπόθεση της ειλικρινούς μετάνοιας, ή αλλιώς θα χάσει την θέση του και η χώρα του θα καταρρεύσει ενώ χάος και εμφύλιος πόλεμος θα σπαράσσει την χώρα.
Ο Γιανουκόβιτς φάνηκε προσωρινά να «υπακούει» στις συμβουλές, ωστόσο, εκ των υστέρων παραδέχθηκε τα λάθη του. Η προφητεία των Αγίων γερόντων έγινε πραγματικότητα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.
Ο Γιανουκόβιτς έχει επανειλημμένα συναντηθεί επίσης με έναν σεβαστό γέροντα τον Μοναχό Ιωνά, έναν Ορθόδοξο μοναχό από την Οδησσό που «κοιμήθηκε» το 2012 .
Αυτός ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος στην διάρκεια της ζωής του «θεράπευε» πολλούς, κατευθύνοντας στον σωστό δρόμο απλούς ανθρώπους, αλλά και ισχυρούς.
Ονομάζονταν Ιωνάς Ιγνατένκο και είναι χαραγμένος στην ιστορία της Ιεράς Μονή.
Πηγή: Πενταπόσταγμα