Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

‘Άνθιμος: Βγήκε εντολή από τον Φίλη που απαγορεύει να μιλούν οι μητροπολίτες σε σχολεία

“Δεν άφησαν τον Μεσογαίας να μιλήσει σε σχολείο, ο διωγμός άρχισε”
Σε εντολή  του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που όπως είπε δόθηκε στα σχολεία, με την οποία απαγορεύεται να μιλούν σε αυτά μητροπολίτες, αναφέρθηκε σήμερα στο κήρυγμα του ο Άνθιμος,
 προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι με το ζήτημα θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος.
Όπως είπε ο Θεσσαλονίκης, που έκανε λόγο για διωγμό, ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.
“Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με το romfea.gr.
Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε: “Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν.


Read more: http://www.multi-news.gr/lifo-anthimos-vgike-entoli-apo-ton-fili-pou-apagorevi-miloun-mitropolites-scholia/#ixzz41UxmA8aE