Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Θέλουν να ελέγχουν, αυτούς που ελέγχουν!

WikiLeaks-NSA: Νέα στοιχεία… υποκλέψας του υποκλέψαντος!
Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιεύει σήμερα ένα πακέτο διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία αναφέρονται λεπτομερώς στην παρακολούθηση ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA) των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει ο ιστότοπος, η NSA είχε υποκλέψει με ηλεκτρονικά μέσα συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια συναντήσεων ανάμεσα στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ• ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι• και ανάμεσα σε υπουργούς Εμπορίου σημαντικών κρατών-μελών της ΕΕ και της Ιαπωνίας σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές.
«Σήμερα δείξαμε ότι οι ιδιωτικές συναντήσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για το πώς μπορεί να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή παρακολουθούνταν από μια χώρα που είχε την πρόθεση να προστατεύσει τις μεγάλες πετρελαϊκές της εταιρείες», ανέφερε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε ανακοίνωση της οργάνωσης που διαχειρίζεται τον ιστότοπο.
Σύμφωνα με τον Ασάνζ, η Ουάσινγκτον έχει υπογράψει μια συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν θα επιδίδεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες με στόχο τον Οργανισμό. «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των ΗΕ, διότι εάν ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να στοχοθετείται χωρίς συνέπειες, τότε οι πάντες, από τους παγκόσμιους ηγέτες ως τους απλούς διαβάτες, βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Ασάνζ στην ανακοίνωση αυτή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/)
defence-point.gr