Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

"Περίεργες" πυρκαγιές σε δύο στρατόπεδα στα Γιαννιτσά που θα κτιστούν οι μουσουλμανικές πόλεις - Οργή στην Μακεδονία

Δύο πυρκαγιές έκαψαν σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων σε ισάριθμα στρατόπεδα στα Γιαννιτσά, μέσα σε ένα 24ωρο και αν δεν είναι σύμπτωση φαίνεται ότι κάποιοι πολιτες αντιδρούν στην δημιουργία μουσουλμανικών πόλεων με βάση τα στρατόπεδα αυτά.
Τα περιστατικά συνέβησαν έπειτα από τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην πόλη, κάτι στο οποίο αντιδρά τόσο ο δήμος, όσο και κάτοικοι.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, και η δεύτερη σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς.
«Δεν θέλουμε ακρότητες. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε  ο κ. Στάμκος. Το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει να μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία, για επαφές με τους αρμόδιους. 
«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», πρόσθεσε ο κ. Στάμκος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιαννιτσών, το στρατόπεδο Φιλιππάκου, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το κέντρο για τους πρόσφυγες, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ, πρόσθεσε, ένας δρόμος χωρίζει την περίμετρό του από 7 σχολεία, και εντός του χώρου του στρατοπέδου βρίσκονται το δημοτικό ωδείο και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.
Σήμερα, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας του Κέντρου Μετεγκατάστασης.
Από την στάση του δημάρχου, πάντως φαίνεται ότι για αυτόν το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό. Δηλαδή θέλει απλά μεγαλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα. Στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές άλλωστε οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα είναι μουσουλμάνοι στην Πέλλα και στο Κιλκίς...
Στο μεταξύ όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στην πρόταση που έφυγεε από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες περιλαμβάνονται 150 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για 500.000 έως 1.000.000 πρόσφυγες και λάθρο.
pronews.gr