Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Καθολική οργάνωση πέτυχε απαγόρευση της ταινίας «Αντίχριστος» στη Γαλλία [βίντεο]

Μετά την ταινία «Η ζωή της Αντέλ», η καθολική οργάνωση Promouvoir κατόρθωσε να ματαιώσει την προβολή και εμπορία της ταινίας του Lars von Trier, η οποία κυκλοφόρησε το 2009, «Αντίχριστος».
Η ταινία είχε χαρίσει στην πρωταγωνίστριά του Σαρλότ Γκενσμπούρ το βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών. Ωστόσο, το δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε την ταινία διότι «περιέχει σκηνές μεγάλης βίας και σκηνές απροκάλυπτου σεξ».
Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε, μάλιστα, ότι ήταν λάθος του υπουργείου Πολιτισμού που απαγόρευσε την ταινία στους ανήλικες κάτω των 16 ετών και στο εξής η ταινία θα απαγορεύεται σε όλους τους ανήλικες και θα απαγορεύεται σε όλες τις αίθουσες, καθώς και στην τηλεόραση, σε DVD κλπ., ώσπου να δοθεί νέα άδεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ταινία Αντίχριστος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα. Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι μια καθολική οργάνωση που προσέτρεξε στη δικαιοσύνη για την ταινία.


Πηγή: Καθολική οργάνωση πέτυχε απαγόρευση της ταινίας «Αντίχριστος» στη Γαλλία [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/249300/katholiki-organosi-petyhe-apagoreysi-tis-tainias-antihristos-sti-gallia-vinteo#ixzz3zDMdNDhf