Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

«Δεν πρόκειται να με τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες»

Αίσχος! Κουκουλοφόροι με κόκκινες μπογιές εισέβαλαν στα γραφεία και λέρωσαν εικόνες και ιερά κειμήλια! Ανθιμος: Κράτος είναι αυτό;
Φόρεσαν κουκούλες, εισέβαλαν στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στην οδό Βογατσικού, ανέβηκαν με αστραπιαίες κινήσεις στον πρώτο όροφο του κτιρίου και άρχισαν να ψεκάζουν με κόκκινη μπογιά τοίχους,
 προθήκες ιερών εικόνων και κειμηλίων, γραφεία, ακόμη και υπαλλήλους της μητρόπολης που την ώρα εκείνη βρίσκονταν στον χώρο. Ενας υπάλληλος, μάλιστα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού η μπογιά που του έριξαν στο πρόσωπο του προκάλεσε προβλήματα στην όραση.


Ηταν λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί, όταν έξι άτομα εξαπέλυσαν καταδρομική επίθεση εναντίον της μητρόπολης. Ως «όπλα» χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες που είχαν γεμίσει με κόκκινη μπογιά.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος την ώρα εκείνη βρισκόταν στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου. Μόλις ενημερώθηκε για την επίθεση, έσπευσε στα γραφεία της μητρόπολης. «Δεν πρόκειται να με τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες» δήλωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίθεση συνδέεται με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν καταλάβει κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», το οποίο παραχωρήθηκε στη μητρόπολη.

Οι δράστες άδειασαν έναν πυροσβεστήρα στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ στον πρώτο όροφο χρησιμοποίησαν τους πυροσβεστήρες και ψέκασαν με κόκκινη μπογιά τα γραφεία της γραμματείας, της νομικής υπηρεσίας της μητρόπολης και τρεις υπαλλήλους. «Μπήκαν στο γραφείο και χωρίς να προλάβω να αντιδράσω μου έριξαν μπογιές. Ολα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» αναφέρει στη «δημοκρατία» υπάλληλος που δέχθηκε επίθεση από τους κουκουλοφόρους.

«Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Ή λειτουργεί το κράτος ή δεν λειτουργεί. Να το ξέρουμε στην περίπτωση που δεν λειτουργεί, ώστε ο καθένας να πάρει στα χέρια του την υπόθεσή του και να αμύνεται ανάλογα» είπε με νόημα στη συνέχεια ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, καλώντας εμμέσως τις Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο κ. Ανθιμος υπενθύμισε ότι στο πρώην ορφανοτροφείο, που βρίσκεται στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, η μητρόπολη σχεδιάζει να οικοδομήσει ίδρυμα για να φιλοξενούνται χρόνια πάσχοντες ασθενείς. «Εχουν καταλάβει τον χώρο και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι αυτό κράτος;» διερωτήθηκε ο μητροπολίτης.
Θ. Χερχελετζής