Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Προάγγελος στάσης και ανυπακοής - Η ΠΟΑΣΥ προειδοποιεί: "Τα ΜΑΤ δεν θα πειθαρχήσουν στην κυβέρνηση"

Σε επικίνδυνες ατραπούς εισέρχεται η ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) όσο και γενικότερα η χώρα καθώς φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται ότι υποστήριζε το pronews.gr περί επικείμενης άρνησης κυβερνητικών διαταγών από την ΕΛ.ΑΣ όπως δείχνει σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ σήμερα σε τηλεοπτικό δίαυλο.
Ανυπακοή και απείθεια προαναγγέλουν οι αστυνομικοί σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την κυβέρνηση να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή  
Με αφορμή τα επεισόδια στην Κω ο κ. Μπαλάσκας αφού καταδίκασε τις επιθετικές συμπεριφορές συναδέλφων του είπε πως επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις τους για το θέμα των αγροτών και τις διαταγές που αναμένεται να τους δοθούν.
Είίπε ότι "το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19-27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες"
«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Τα τρακτέρ θα κατέβουν στην Πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή με την προοπτική να κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες.
Η κυβέρνηση διαρρέει ότι «το θέμα άπτεται άλλου υπουργείου» εννοώντας δηλαδή ότι θα το αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,και συνεπώς θα χρειαστεί επέμβαη των ΜΑΤ.
Όμως ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε πως είναι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής».
"Σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ".
Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ και κατεβαίνουν στην Αθήνα
Οι περισσότεροι από τους αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία, και οι υπόλοιπι θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος με τρακτέρ
Η ΕΛ.ΑΣ. στον σχεδιασμό της έχει σκποπό να  μπλοκαριστούν τα τρακτέρ εκτός Αθηνών, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά.
Σημειώνεται ότι από σήμερα στις 12:00 σε επ' αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών προχωρούν οι αγρότες. Η κοιλάδα παρέμεινε εν τέλει ανοιχτή το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ., και θα κλείσει οριστικά το μεσημέρι της Τρίτης.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή ΠΟΑΣΥ και ΠΟΞΙΑ με ανακοίνωσή τους είχαν προαναγγείλει την έντονη δυσφορία τους και την χρήση τους για "αντιδημοκρατικούς σκοπούς" 
«Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΞΙΑ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην αποστολή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην νήσο Κω όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία hot spot.
Κατήγγηλαν την μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, επισημαίνοντας ότι «παραβιάζονται έτσι κατάφορα όχι μόνο οι υπηρεσιακοί κανονισμοί αλλά και οι αρχές της δημοκρατίας μας».
 
 «Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ αλλά δημόσιος λειτουργός. Καλούμε την κυβέρνηση να διαφυλάξει αυτόν τον ρόλο αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας»
pronews.gr