Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

“ΝΕΚΡΩΣΕ” η αγορά του Αιγίου – Με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο το συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Λαύρας! (φωτο)

Η παρουσία κληρικών με επικεφαλής τον… Μητροπολίτη Αιγιαλειας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ξεχωρίζει στο συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού που πραγματοποιούν αυτήν την ώρά οι Αιγιαλείς στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.
 Τη συμμετοχή της Μητροπόλεως, είχε άλλωστε ανακοινώσει ο Μητροπολίτης, απευθύνοντας κάλεσμα στους κληρικούς
Στην πλατεία Αγίας Λαύρας συγκεντρώνονται επίσης επιστημονικοί , επαγγελματικοί φορείς της Αιγιάλειας, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και φυσικά αγρότες.
Τη συμμετοχή του στη σημερινή γενική πανελλαδική απεργία έχει εδώ και μέρες ανακοινώσει ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας και μάλιστα η αρχική πρόταση ήταν, τα καταστήματα του κλάδου να ανοίξουν μετά τη 1 το μεσημέρι για να έχουν ολοκληρωθεί οι προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η πρόταση αυτή για έστω ολιγόωρη ‘στάση εργασίας’ του χώρου εστίασης και αναψυχής στην Αιγιάλεια ήταν σίγουρα ένα μεγάλο βήμα, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι πρότινος ο εν λόγω κλάδος δεν συμμετείχε ποτέ σε γενικές απεργίες -άσε που για πολλούς συμμετέχοντες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η λέξη ‘απεργία’ σήμαινε ξεκούραση, καφεδάκι και ουζάκι.
Να όμως που αρκετοί επιχειρηματίες του χώρου πήραν την απόφαση να συμπαρασταθούν στον σημερινό απεργιακό αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις, αποφασίζοντας να κλείσουν για 24 ώρες τα καταστήματά τους και κάνοντας σχετικές ανακοινώσεις στα social media για να ενημέρωσουν τους πελάτες τους. Μεταξύ αυτών και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, που το πρωί της Τετάρτης πέρασαν από την αγορά και αφουγκράστηκαν την άποψη πολλών πως τα καφέ και τα εστιατόρια θα πρέπει για ηθικούς, πάνω απ’όλα, λόγους να μείνουν κλειστά όλη μέρα. Και θα το πράξουν πολλοί, ως φαίνεται γιατί η είσπραξη μιας μέρας σίγουρα δεν σώζει μια επιχείρηση αλλά ο ΦΠΑ πολλών καταστημάτων που δεν θα μπει στα ταμεία του Κράτους, είναι σίγουρα κάτι.
Εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα στο Αίγιο αλλά και σε Ακράτα και Αιγείρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, βάσει σχετικών αποφάσεων που έλαβαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας και ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας αντίστοιχα.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας για συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων στη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

tempo24.gr