Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ν.Τραμπ για ρωσικό στρατό και Τ.Μπάιντεν: «Έχει ξεχάσει ότι νίκησαν τον Χίτλερ, νίκησαν τον Ναπολέων – Είναι μια στρατιωτική μηχανή»


Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News παρουσία κοινού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ουκρανικό και την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο.

Αφού δέχθηκε μία σχετική ερώτηση από πολίτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε εκτοξεύοντας τα δικά του «καρφιά» προς τον Μπάιντεν για την καταστροφική συνοριακή πολιτική:

«Είμαστε άνθρωποι της κοινής λογικής. Χρειαζόμαστε σύνορα. Δεν γίνεται να παρέχουμε βοήθεια σε ξένες χώρες που μας μισούν. Εάν δείτε τους αριθμούς, τα δισεκατομμύρια ή ακόμα και τρισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη βοήθεια και παρόλα αυτά δεν προστατεύουμε τα ίδια τα σύνορά μας».

Εν συνεχεία το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου αναφέρθηκε στο τι θα έκανε σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία εάν αυτή τη στιγμή ήταν στο «τιμόνι» των ΗΠΑ:

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν θα έχει συμβεί (σ.σ. ο πόλεμος) εάν ήμουν εγώ πρόεδρος. Ο Πούτιν δεν θα το είχε κάνει για δύο λόγους:

Πρώτον του είπα “μην το κάνεις”. Και δεν θα το έκανε ποτέ. Και ο άλλος λόγος ήταν ότι οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλές. Στα 40 δολάρια το βαρέλι δεν λειτουργεί αυτό. Στα 100 δολάρια το βαρέλι όμως έκανε μία περιουσία από αυτόν τον πόλεμο».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η φράση του Ν.Τραμπ για τον ρωσικό στρατό και ότι το έχει ξεχάσει ο Τ.Μπάιντεν:

«Νίκησαν τον Χίτλερ, νίκησαν τον Ναπολέων. Είναι μια στρατιωτική μηχανή».