Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Su-57 η εντυπωσιακή ικανότητα ελιγμών το κάνει να κρύβεται στα σύννεφα σχεδόν ακίνητο!

ΒΙΝΤΕΟ

Su-57: Οι σχεδιαστές του κινεζικού J-20 υποκλίνονται στο ρωσικό stealth μαχητικό
- ΦΩΤΟ
Οι σχεδιαστές των αεροσκαφών του Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας
δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ρωσικού stealth μαχητικού Su-57.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εντυπωσιάστηκαν από τις μοναδικές ικανότητες και χαρακτηριστικά του Su-57 της Ρωσίας, σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ και δηλώνουν πρόθυμοι να συναντηθούν με τους ρώσους σχεδιαστές αεροσκαφών για να “συγκρίνουν τις σημειώσεις” τους σχετικά με το σχεδιασμό και τη συντήρηση των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Το Su-57 είναι ένας stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-27 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.



Οι κινέζοι αεροναυπηγοί δήλωσαν ότι το ρωσικό μαχητικό είναι στο ίδιο επίπεδο με το δικό τους J-20, αλλά και το
F-22 των ΗΠΑ - (σ.σ. δεδομένης της υπεροχής του F-22 έναντι του F-35, εμμέσως οι Κινέζοι “πετάνε καρφιά” για το νέο μαχητικό των ΗΠΑ).

Παρόλα αυτά, το Su-57 δεν θεωρείται ως ένα γνήσιο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς λόγω της μειωμένης ικανότητας stealth που έχει, γεγονός που το θέτει σε σημαντικό μειονέκτημα έναντι των κινεζικών και αμερικανικών stealth μαχητικών, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές.



Ορισμένοι κινέζοι αναλυτές πιστεύουν ότι το
J-20 έχει κερδίσει τη μάχη της τεχνολογίας stealth, οπότε πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγορά και “μελέτη” πιο προηγμένων ρωσικών αεροπλάνων όπως το Su-35.

Ωστόσο, ο Wang Yongqing, επικεφαλής σχεδιαστής του Ινστιτούτου Σχεδιασμού Αεροσκαφών Shenyang που ανήκει στην Κρατική Αεροπορική Βιομηχανία της Κίνας, ισχυρίστηκε ότι το Su-57 θα μπορούσε να εμπνεύσει τους κινέζους μηχανικούς με τον πρωτοποριακό του αεροδυναμικό σχεδιασμό και το κινητήρα ελεγχόμενης ώθησης του.



Οι δυνατότητες stealth ήρθαν σε δεύτερη μοίρα για τους ρώσους σχεδιαστές του Su-57, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη σημασία στην υπερηχητική πτήση και την ευελιξία του αεροσκάφους για να αποφεύγουν τα βλήματα εχθρικά μεγάλου βεληνεκούς κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας.

Με την αποφυγή των πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, η τελική αναμέτρηση μεταξύ ενός Su-57 και ενός αντιπάλου μαχητικού τελικά θα πραγματοποιείται σε κοντινή απόσταση, όπου η ευελιξία και όχι η δυνατότητα stealth, θα καθορίζει ποια πλευρά θα έχει το πάνω χέρι και την υπεροχή στους αιθέρες, αναφέρει ο Wang.

Πλευρικά Ραντάρ

Ένα ακόμα μοναδικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των Su-57 είναι τα πρώτα στον κόσμο πλευρικά ραντάρ αεροσκάφους, πλέον των συμβατικών μπροστινών ραντάρ. Σε συνδυασμό με άλλα ραντάρ και υπέρυθρους αισθητήρες, το Su-57 αναμένεται να έχει την δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού των εχθρικών stealth μαχητικών.

Σύμφωνα με σχετικά έγγραφα της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει το μαχητικό αεροσκάφος Su-57. Η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, η Ινδία, η Βραζιλία και η Τουρκία έχουν επίσης αναφερθεί κατά καιρούς ως δυνητικοί υποψήφιοι αγοραστές του ρωσικού μαχητικού.



Η Ρωσία έχει ποντάρει στις δυνατότητες SU-57, καθώς και στη χαμηλότερη τιμή του σε σύγκριση με το αμερικανικό
F-35 για να προσελκύσει αγοραστές. Το ρωσικό μαχητικό είναι δυόμισι φορές φθηνότερο από το F-35 ή το F-22.

"Το αεροσκάφος έχει αποδείξει την αξία του και στο πεδίο της μάχης στη Συρία", ανέφερε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση στις αρχές του 2018.

Δείτε βίντεο με την εντυπωσιακή ικανότητα ελιγμών του Su-57: