Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«Πρόβα πολέμου» στην Κριμαία με νέα τρομακτικά στρατιωτικά γυμνάσια των Ρώσων! [pics]

 
"Οι μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού μιας ταξιαρχίας των χερσαίων δυνάμεων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας
εκτέλεσαν ασκήσεις τακτικής σε επίπεδο λόχου σε περιοχή εκπαιδεύσεων στην Κριμαία με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 στρατιωτών και περίπου 100 στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ενδεικτικά έλαβαν μέρος στις ασκήσεις συστήματα όπως το κύριο άρμα μάχης τύπου Τ-72B3, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου BTR-80 αλλά και δυνάμεις της Στρατιωτική Αεροπορία που εντάσσονται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια" αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές,
τα στρατεύματα στις ασκήσεις έχουν αεροπορική υποστήριξη ενώ διεξάγουν επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις, βελτιώνουν τον βαθμό οργάνωσης και απόκρυψης και παραλλαγής των θέσεων μάχης,αλλά προχωρούν και σε επιχειρήσεις αναγνώρισης και απόβασης φίλιων δυνάμεων στην οπισθοφυλακή του εχθρού.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα της άσκησης ήταν να δοκιμάσει τις δεξιότητες και την ικανότητα των διοικητών να λαμβάνουν ανεξάρτητα αποφάσεις και να λαμβάνουν αυτοσχέδια δράση ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του πεδίου μάχης.



Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο το Επιτελείο αξιολόγησε θετικά την απόδοση των Διοικητών που επέδειξαν πρωτοβουλία και επινοητικότητα για την αντιμετώπιση των καθηκόντων που τους είχαν τεθεί.
Οι ασκήσεις αυτές στην Κριμαία αποτελούν συνέχεια σε μια σαφή επίδειξη ισχύος που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες, με το τρομερό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Ειδικότερα, τα πληρώματα και οι δυνάμεις που είχαν διεξάγει την άσκηση είχαν προχωρήσει στην εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην καθορισμένη περιοχή τοποθέτησης, όπου το στρατιωτικό υλικό και ο αντίστοιχος εξοπλισμός είχε προετοιμαστεί στη θέση μάχης.

Στη συνέχεια, τα πληρώματα μάχης είχαν πραγματοποιήσει λειτουργικό έλεγχο στη θέση των πυραυλικών συστημάτων εδάφους - αέρος, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην λειτουργία και πυροδότηση των πυραύλων, καταστρέφοντας
στόχο που προσομοίαζε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

Πηγή: TASS