Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πατριαρχείο Σερβίας: ''Δεν αναγνωρίζουμε την λεγόμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας''

 
 
Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι δεν προτίθεται να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας απέστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.
Την επιστολή υπογράφει ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, και αποτελεί συνέχεια της αλληλογραφίας με θέμα τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.
Στην επιστολή τονίζεται ότι οι ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνιστούν εκκλησιαστική εισπήδηση σε χώρο του Πατριαρχείου Μόσχας και δηλώνουν ότι δε μπορούν να αναγνωρίσουν την αυτοκέφαλη Εκκλησία καθώς ηγούνται "σχισματικές παραφυάδες".
Αναγνωρίζουν οι Σέρβοι, αναφέρει η επιστολή, την Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου.
Διευκρινίζουν μάλιστα πως δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν κανέναν κληρικό της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας διότι "στερούνται αποστολικής διαδοχής και ιεροσύνης" και ούτε αναγνωρίζουν ως αρχιερέα τον κ. Επιφάνιο.
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/27305-patriarxeio-serbias-den-anagnorizoume-tin-legomeni-autokefali-ekklisia-tis-oukranias