Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Στρατό» στη Θράκη οργανώνει η ΜΙΤ

 
15-20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ «ΜΟΙΡΑΖΕΙ» ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η «Ένωση Τούρκων Επιστημόνων» και άλλες οργανώσεις
Τα πρόσωπα που πληρώνονται για να εκβιάζουν τους μειονοτικούς ώστε να δηλώνουν «Τούρκοι», οι προκλήσεις, οι προβοκάτσιες
Το χρήμα, λένε, κινεί τα πάντα, πάντα. Η Τουρκία το γνωρίζει καλά αυτό και, γι’ αυτό το λόγο, ποτέ, ακόμα και στις περιόδους της χειρότερης κρίσης της, ό,τι και να γινόταν στο εσωτερικό της, δεν περιέκοψε το κονδύλι το οποίο διαθέτει στο Προξενείο της, στην Κομοτηνή. Δυσθεώρητα ποσά ταξιδεύουν από την Άγκυρα στην Κομοτηνή, όπου «εξαφανίζονται», ως δια μαγείας. Πού καταλήγουν; Στις τσέπες και τα στομάχια αυτών που απαρτίζουν τον «στρατό» της ΜΙΤ στη Θράκη.
Ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών «αλωνίζει» στη Θράκη, δεν είναι άλλωστε, άγνωστο. Ούτε ότι χρηματοδοτεί, σχεδόν απροκάλυπτα, μειονοτικούς, ώστε να προωθούν τα σχέδιά της. Με ποσό που φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, η ΜΙΤ, δια χειρός… Ερντογάν, οργανώνει έναν «στρατό» από φανατικούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δηλώσουν πίστη στον «σουλτάνο» και να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του. Όπως και φυσικά να χειραγωγήσουν, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν τους μειονοτικούς που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Τουρκίας (η οποία άλλωστε εμμέσως ζητά συνδιαχείριση) στην περιοχή.
Δούρειος Ίππος
Αν και τα λεφτά είναι πολλά, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν «τσιμπάνε», μιας και αντιλαμβάνονται ότι είναι ισότιμοι πολίτες μιας χώρας που σέβεται τόσο αυτούς, όσο και τα πιστεύω τους και πως από μια αποσταθεροποίηση της περιοχής, μόνο να χάσουν έχουν. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι το «παιχνίδι» δεν συνεχίζεται, με πολύ μεγάλη ένταση.
Η ΜΙΤ, μέσω του τουρκικού Προξενείου, χρηματοδοτεί πρόσωπα, αλλά και οργανώσεις, οι οποίες όλως τυχαίως φέρουν τη λέξη «τουρκική» στην ονομασία τους, με σκοπό να κάνουν προπαγάνδα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πρόσφατα, οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές έβαλαν λουκέτο σε παράνομα νηπιαγωγεία τα οποία χρηματοδοτούσαν τέτοιες ενώσεις, με πόρους που δεν μπορούν να εντοπιστούν, τουλάχιστον επισήμως. Αλλά και το ΣΔΟΕ, σε εφόδους του σε τέτοιες οργανώσεις, έχει εντοπίσει γιγαντιαία ποσά τα οποία εμβάστηκαν από την Τουρκία και δεν είχαν δηλωθεί. Στην περιοχή είναι κοινό μυστικό πως το τουρκικό Προξενείο έχει payroll. Δηλαδή, λίστα ατόμων που δηλώνουν «πίστη» ή και κάνουν «δουλειές» για λογαριασμό της ΜΙΤ και πληρώνονται αδρά, για να κάνουν bullying στους μουσουλμάνους, Ρομά, Πομάκους κ.α., οι οποίοι τολμούν, είτε να δηλώνουν πως δεν είναι «Τούρκοι», είτε να μη… μιλούν τουρκικά. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Τουρκία φτιάχνει έναν «Δούρειο Ίππο» στην περιοχή.
Μόλις μια πενταετία πριν, ο εκδότης της εβδομαδιαίας τουρκόφωνης εφημερίδας Bόlten της Κομοτηνής κατήγγειλε ανοιχτά τον τότε Τούρκο πρόξενο Mustafa Sarniη ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του εφαρμόζει πολιτική διακρίσεων στο μειονοτικό Τύπο, αποκαλύπτοντας και δημόσια τη τουρκική χρηματοδότηση προς φορείς και οργανώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.
Στη Θράκη, όλοι ξέρουν ότι ο προϋπολογισμός του τουρκικού Προξενείου ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 15 ως 20 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καλύπτει τα έξοδα μισθοδοσίας των δασκάλων στα περίπου 150 κορανικά σχολεία καθώς και περίπου 100 ιμάμηδων. Από την ίδια πηγή χρηματοδοτείται και το μόνιμο προσωπικό οργανώσεων όπως η γνωστή “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, το Πολιτιστικό Κέντρο, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης και ο Σύλλογος Επιστημόνων. Το προξενείο έχει κατηγορηθεί πολλάκις για εκλογική χρηματοδότηση μειονοτικών υποψηφίων (με αμφίβολα κεφάλαια), με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.
Τα πρόσωπα
Το τουρκικό Προξενείο επιχειρεί να χειραγωγήσει τη θρησκευτική ταυτότητα των μουσουλμάνων της Θράκης, επειδή ο νόμος 3536 καθιστά παράνομους τους ιμάμηδες που –χωρίς καμιά δικαιοδοσία- προτείνει και επιβάλλει το τουρκικό Προξενείο στη μουσουλμανική μειονότητα και αναγνωρίζει τους νόμιμα εκλεγμένους κληρικούς των μουσουλμάνων.
Τη… σημαία των «αντιδράσεων» έχει σηκώσει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο οποίος, παρότι γκιουλενιστής (άλλωστε διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν) το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να δείξει με κάθε τρόπο την πίστη του στον Ερντογάν και έφτασε, πρόσφατα, στο σημείο να καταγγείλει πως η Ελλάδα έχει «μυστικές σχέσεις» με την οργάνωση του Γκιουλέν! Και, παρά το γεγονός ότι δεν τον μάζεψαν για τις δηλώσεις αυτές που και αστήρικτες είναι και απειλούν την εθνική ασφάλεια και την αρμονική συμβίωση δύο λαών, ο κ. Μετέ συνεχίζει να «λειτουργεί» κανονικά στη Θράκη. Ο έτερος ψευδομουφτής, Ιμπραήμ Σερίφ, παρότι θεωρείται ο διαρκώς ευνοούμενος του Προξενείου, εμφανίζεται να κρατά χαμηλότερους τόνους. Το «ξεκαθάρισμα» που κάνει ο Ερντογάν για τους γκιουλενιστές έχει «απλωθεί» και στη Θράκη και δεν θα μπορούσε να μην το έχει αναλάβει αυτός οπυ θεωρείται «πρωτοπαλίκαρο» του «σουλτάνου», ο άνθρωπος που πρώτος καταδίκασε το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τον οποίο τον θυμόμαστε να φωτογραφίζεται με φόντο σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης».
Κεμαλιστής, αντίθετα, θεωρείται ο φαρμακοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει, με αποκορύφωμα το «βέτο» του κατά τις εκλογές για να κοπεί από το ψηφοδέλτιο του κόμματος η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, επειδή ήταν Ρομά. Έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αϊχάν Καραγιουσούφ, συχνά ξεφεύγει από τα όρια, όπως όταν υποσχέθηκε ότι «θα κρεμαστούν ξανά οι πινακίδες με το όνομα Τουρκική», που κρίθηκαν παράνομες από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο δε μετριοπαθής Αχμέτ Ιλχάν, απέδειξε ότι δεν είναι και τόσο… μετριοπαθής, όταν, πρόσφατα, με ερώτηση στη Βουλή, ζήτησε οι ανακοινώσεις αλλά και η επίσημη αλληλογραφία των μειονοτικών σχολείων της Θράκης να γίνεται στα τουρκικά!
Και, αν στους «Δούρειους Ίππους» λογίζουμε την τουρκική τράπεζα Ziraat που χορηγεί δάνεια σε μειονοτικούς, οικονομική εισβολή στη χώρα προσπαθεί να κάνει ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, που σήμερα θεωρείται «βασιλιάς» του βαμβακιού στην Τουρκία. Ο Σαδίκ, ο οποίος κυκλοφορεί με ένοπλους (!) φρουρούς, επιχειρεί να ελέγξει οικονομικά τους τοπικούς πληθυσμούς, είτε υποσχόμενος, είτε δίνοντας χρήματα. Τελευταίο παράδειγμα η επίσκεψή του στα Πομακοχώρια, όπου ζήτησε από τους κατοίκους να αλλάξουν τις ποικιλίες βαμβακιού που καλλιεργούν με άλλες, από την Προύσα. Και τους είπε ανοιχτά πως αυτός θα χρηματοδοτήσει την αλλαγή αυτή…
Προβοκάτσιες
Πέρα από τους άλλους, που κάνουν προπαγάνδα όμως, η υπόθεση Εργκένεκον, μας κατέδειξε και την πλέον επικίνδυνη πλευρά του «στρατού» που φτιάχνει η ΜΙΤ στη Θράκη. Γιατί, όπως είχε αποκαλύψει η Press Time, οι έρευνες για την παρακρατική οργάνωση στην Τουρκία (η οποία είχε σχέσεις με τη ΜΙΤ), οδήγησαν στην ομολογία πρώην στελέχους της, ότι η οργάνωση στρατολογούσε πράκτορες στη χώρα μας. Μέλος της οργάνωσης άλλωστε είχε ομολογήσει πως η οργάνωση, η οποία είχε φτιάξει δίκτυο πρακτόρων καταρχήν στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, σχεδίαζε σε βάθος χρόνου να προκαλέσει δολιοφθορές και απευθείας χτυπήματα στις χώρες αυτές «με σκοπό την αποδιοργάνωση και διάλυση της ΕΕ, για την παντοκυριαρχία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή».
Για την ενεργοποίηση της ΕΥΠ έπαιξε ρόλο και αμερικανική έκθεση του ινστιτούτου TCS αναφέρει ότι διάφορες χώρες (δεν προσδιορίζει ποιες, αλλά επισημαίνει πως έχει σχετική ενημέρωση η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα) χρηματοδοτούν λαθρομετανάστες με σκοπό να δρουν ως πράκτορές τους και να ξεκινήσουν “ανορθόδοξο” πόλεμο, προκαλώντας πολλαπλές δασικές πυρκαγιές -μεταξύ άλλων.
Κατά καιρούς, οι ελληνικές αρχές «αγγίζουν» τη ΜΙΤ στην Ελλάδα. Όπως Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να τραβά κατασκοπευτικές φωτογραφίες (στρατιωτικών εγκαταστάσεων) για λογαριασμό Τούρκων. Αν και «σκληρός» ο –όπως αποδείχθηκε- πράκτορας, είπε ότι πριν από κάθε αποστολή, έπαιρνε εντολή να κάνει φωτογράφηση και, μετά από την ολοκλήρωσή της, παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Τούρκους που «δεν μπορεί να κατονομάσει» και πληρωνόταν. Η κάθε αποστολή του, πληρωνόταν για 500 ευρώ.
Και ηρωίνη
Η αποκάλυψη της Εργένεκον, «ξεμπρόστιασε» και τον βουλευτή του κόμματος της Τσιλέρ, Σεντάτ Μουτζάκ. Ο Μουτζάκ, μέλος γνωστής κουρδικής οικογένειας από την ανατολική Τουρκία, που συνεργαζόταν με την κυβέρνηση κατά των ανταρτών του ΡΚΚ, είχε έναν μάλλον περίεργο ρόλο. Ως πράκτορας της ΜΙΤ και βουλευτής, φρόντιζε για τη χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά καθώς και από την επικράτηση στο εμπόριο ηρωίνης στις κουρδικές φατρίες, για τις ομάδες των Γκρίζων Λύκων, που, με τη σειρά τους, «έσπρωχναν» την ηρωίνη στην Ελλάδα.
Στην πιο «ευαίσθητη» ίσως περιοχή της χώρας, τη Θράκη, το έγκλημα συνεχίζεται. Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, η ΜΙΤ, παρακρατικοί της γείτονος, αλλά και… περίεργοι χρηματοδοτούμενοι από το Προξενείο της Κομοτηνής, αλωνίζουν.
KAMIA EMΠIΣTOΣYNH ΣTA ΛEΓOMENATOY
O «σουλτάνος βρυχάται» και αναδιπλώνεται
O Eρντογάν «βρυχάται» πλέον κάθε λίγο και εκτοξεύει απαράδεκτες απειλές και ιταμές προκλήσεις, με διάφορες αφορμές, αλλά οι ψύχραιμοι διεθνείς πολιτικοί και διπλωματικοί αναλυτές παρατηρούν, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που παλινωδεί, κοινώς «τα μαζεύει» πριν τα πράγματα εξελιχθούν σε μη αναστρέψιμες και επικίνδυνα φορτισμένες καταστάσεις. H λέξη αναδίπλωση (κοινώς κολοτούμπα) είναι ίδιον πλέον τη λειτουργίας του Tούρκου ηγέτη, που πρωτίστως μετράει το ισοζύγιο εσωτερικής αποδοχής και αντιδράσεων των όποιων κινήσεών του, καθώς βασικός στόχος του είναι η διαιώνιση της εξουσίας του και πολύ λιγότερο τελικά να υπηρετήσει τις γεωστρατηγικές του επιδιώξεις
Aπό την αναδίπλωση λοιπόν, δεν έχει ξεφύγει καμιά πτυχή της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας. Aπό τα πρόθυρα μιας πολεμικής η σύρραξης, οι σχέσεις του Eρντογάν με τον Πούτιν αποκαταστάθηκαν στη βάση μιας συγνώμης για το φονικό περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Tο ίδιο περίπου με το Iσραήλ, τελικά με τους άλλους γείτονες και την Eλλάδα φυσικά. Xαρακτηριστικό παράδειγμα η Λοζάννη. O Eρντογάν έσπευσε μετά τη θύελλα να χαμηλώσει τους τόνους αναφορικά με την πρόθεσή του να αμφισβητήσει στην πράξη τη συγκεκριμένη Συνθήκη, με ευφυολογήματα του τύπου «είπαμε και μια υπερβολή». «H Λοζάννη παραμένει επιζήμια για την Tουρκία, δεν τη δεχόμαστε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε παρακάτω. Kαι τελικά τι απηχεί τις πραγματικές του προθέσεις; Tο μόνο βέβαιο είναι, ότι στα λόγια του δεν μπορεί να έχει κανείς την παραμικρή εμπιστοσύνη. 
«ANAΣTAINEI» TO ΔOΓMA NTABOYTOΓΛOY
Στο δρόμο του νέο-οθωμανισμού
H πολιτική του Eρντογάν δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια επικαιροποίησης του δόγματος του νέο-οθωμανισμού του Aχμέτ Nταβούτογλου, πυρήνας του οποίου είναι η επέκταση της ακτίνας δράσης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε όλες τις πρώην κτήσεις της πρώην Oθωμανικής Aυτοκρατορίας. H θεωρία είναι, ότι αυτές οι περιοχές αποτελούν το «στρατηγικό βάθος» της Tουρκίας. Kαι αυτό που προέχει για την Άγκυρα είναι ο εκμηδενισμός των προβλημάτων εκεί, με την άρση των πολιτικών συνόρων, την οικονομική ένωση της Tουρκίας με διάφορες χώρες της Mέσης Aνατολής και με την ανάδυση μιας συνομοσπονδίας, στο κέντρο της οποίας θα βρεθεί η Άγκυρα.
Tα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι από το 2009 και μετά, εξ ου και η απόλυση του πρώην πρωθυπουργού και η ανάληψη από τον Eρντογάν όλης της προσπάθειας επαναφοράς στο προσκήνιο αυτής της στρατηγικής, που περιλαμβάνει και περισσότερο Iσλάμ στο εσωτερικό της χώρας του. Aν και η Tουρκία στο παρελθόν ήταν προετοιμασμένη ως περιφερειακή στρατιωτική υπερδύναμη για 2,5 πολέμους, σήμερα δεν φαίνεται τελικά να αντέχει πάνω από 1,5. «Tρέμει» το ενδεχόμενο ίδρυσης κουρδικού κράτους στα νοτιοανατολικά σύνορά της, κάτι που οι HΠA ενθαρρύνουν, για αυτό και η ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων με την Oυάσιγκτον και το μπρος - πίσω στις σχέσεις με τη Mόσχα. Στο όλο ο φόντο και η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών σε Aιγαίο και Kύπρο.
ΔHΛΩΣEIΣ, ΛOZANNH, AEPOMAXIEΣ KAI AΓIA ΣOΦIA
Tο «μπουκέτο» των τουρκικών προκλήσεων
Oι προκλήσεις των Tούρκων, πολιτικές, διπλωματικές, αλλά ακόμα και στρατιωτικές, ακολουθούν φανερή πορεία κλιμάκωσης, δείγμα του ότι υπακούουν σε συγκεκριμένη στρατηγική για δημιουργία και αναπαραγωγή κλίματος αυξανόμενης έντασης στο Aιγαίο, την Kύπρο και το διπλωματικό τερέν. Tο εντυπωσιακό και καινοφανές αυτής της τακτικής είναι, ότι ηγείται ο ίδιος ο Eρντογάν. O «σουλτάνος» έβαλε στο προσκήνιο, μετά από δεκαετίες και με τον πλέον ωμό τρόπο, στρατηγικές επιδιώξεις της Άγκυρας που αμφισβητούν ευθέως τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, που καθορίζουν το εδαφικό στάτους κβο στην περιοχή.
H πρώτη δημόσια πρόκληση ήρθε από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάννης με εντελώς αβάσιμα και σαθρά επιχειρήματα. Aκολούθησε η κλιμάκωση με την έμμεση έστω, αλλά σαφέστατη, αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας ακόμα και της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα συνεχίζονται οι θρησκευτικές προσβολές. Tην απαγόρευση της λειτουργίας στις 15 Aυγούστου της Παναγίας Σουμελά στην Tραπεζούντα, ακολούθησε η επαναλειτουργία τζαμιού στην Aγιά Σοφιά, όπου στη συνέχεια εγκαταστάθηκε και μόνιμος ιμάμης. Παράλληλα, ο βρόμικος πόλεμος κατά του Πατριαρχείου συνεχίζεται με άθλια και πασίδηλα ψευδή δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων για υπόγειες σχέσεις Φαναριού, CIA και των πραξικοπηματιών της 15ης Iουλίου.
Tην ίδια ώρα, διπλωματικές, αλλά και έμμεσες στρατιωτικές απειλές εκτοξεύονται και για την Kύπρο. H απειλή της άμεσης προσάρτησης των κατεχομένων από την Tουρκία «υπερίπταται» κάθε τόσο του τραπεζιού των συνομιλιών μεταξύ Aναστασιάδη - Aκκιντζί.
Πολλοί ερμηνεύουν την προκλητική τουρκική πολιτική ως πρόβα απόπειρας να υποχρεώσει την Eλλάδα να προσέλθει σε εξαναγκαστική διπλωματία για την αντιμετώπιση ανοιχτών προβλημάτων στα οποία θα πιεστεί ασφυκτικά να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις. H πεποίθηση πολλών στρατηγικών αναλυτών είναι, ότι η Άγκυρα επιδιώκει τελικά τη συνεκμετάλλευση του άφθονου ενεργειακού πλούτου του Aιγαίου, με την ενθάρρυνση του αμερικανικού παράγοντα.
Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται και οι στρατιωτικές προκλήσεις της Tουρκίας στο Aιγαίο. Aπό την αρχή του 2016 η αριθμητική και κυρίως η ποιοτική κλιμάκωση αυτών των προκλήσεων είναι εμφανής. Oι μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου κλιμακώνονται, ενώ στο 10μηνο καταγράφηκαν 44 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες, οι περισσότερες στις Oινούσες και την Παναγιά. Oι Έλληνες στρατιωτικοί επιτελείς δεν αποκλείουν την απόπειρα κλιμάκωσης της έντασης να φτάσει και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, την εξέλιξη του οποίου οι Tούρκοι θα επιδιώξουν να ελέγξουν απόλυτα.