Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Με τροχούς μπουκάρουν σε Ορθόδοξες εκκλησίες! Το ίδιο σκηνικό με την Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους

 
Ουκρανία- Πήραν φωτιά τα τρυπάνια – ο Φαναριώτικος τρόπος εισόδου σε Εκκλησία.
Φανάρι: Η «Μητέρα» που έγινε Μητριά!
Ακτιβιστές από την ουκρανική σχισματική εκκλησία επιτέθηκαν και αποσυναρμολόγησαν τις πόρτες στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Κουλτσίν στην επαρχία Volyn της Ουκρανίας χθες, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων .
Αυτό είναι μόνο το τελευταίο σε μια μακρά σειρά από επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά στη συχνότητα από τότε που το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης νομιμοποίησε σχισματικές ομάδες στην Ουκρανία και τους έδωσε τον τόμο αυτοκεφαλίας.
Η καταστροφή της ιερής περιουσίας καταγράφηκε στο βίντεο και δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά από τον Γραμματέα του Αρχιεπισκόπου Βόλιν Όλεγκ Τότσινσκι , ο οποίος σημείωσε ότι οι άνδρες επιτέθηκαν στην εκκλησία αφού η κοινότητα ψήφισε πρόσφατα να παραμείνει πιστή στον Χριστό και στην κανονική Εκκλησία με Προκαθήμενο τον Μακαριώτατος Ονούφριο του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας.
Στο βίντεο, οι σχισματικοί διαλύουν τις πόρτες της τοπικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού προηγουμένως διέσπασαν τη σφραγίδα που ήθελε να χρησιμοποιήσει η αστυνομία για να προστατεύσει το κτίριο.
Η Εκκλησία της Καζανικής Εικόνας της Μητέρας του Θεού στο χωριό Σαντόφ και η Εκκλησία της Κοίμησης, και στην επαρχία Βόλνι, επίσης καταλήφθηκαν από σχισματικούς νωρίτερα τον μήνα, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.
Δύο εκκλησίες στο Ζαπορόζιε πρόσφατα βανδαλίστηκαν με ναζιστικά σύμβολα, μια εκκλησία στην επαρχία Νικολάεφ πυρπολήθηκε και οι σχισματικοί-εθνικιστές και η τοπική αστυνομία κατέλαβαν πρόσφατα μια εκκλησία και χτύπησαν τον ιερέα στην επαρχία Τερνοπίλ.
orthochristian.com -orthodoxostypos
Πήραν φωτιά τα τρυπάνια – ο Φαναριώτικος τρόπος εισόδου σε Εκκλησία.
Στο χωριό Kulchin της επαρχίας Volyn οι κάτοικοι της ενορίας αποφάσισαν να μείνουν με την Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας. Μόνο που οι σχισματικοί του Βαρθολομαίου είχαν άλλη άποψη…
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, ακτιβιστές ξηλώνουν την πόρτα του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου με τρυπάνι!
Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. Κουράστηκα με τις μεταφράσεις.