Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Απειλητικό μήνυμα από Ρώσο Ναύαρχο στις ΗΠΑ: “Οι πύραυλοι μας θα σας ισοπεδώσουν σε 5 λεπτά”!

 
Απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ένας ρώσος νάυαρχος, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι ο πολυηχητικός πύραυλος Zircon μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει τα κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ σε 5, μόλις, λεπτά.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια εξοπλισμένα με πολυχητικούς πυραύλους Ζircon θα καταφέρουν να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο συνταξιούχος αντιναύαρχος Vsevolov Khmyrov σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Ο κ. Khmyrov δήλωσε ότι μετά την αποχώρησή των
ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, οι ΗΠΑ θα ελέγχουν τα πυραυλικά συστήματα που θα αποφασίσουν να αναπτύξουν στην Ευρώπη "από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου". Οι ρωσικοί πυραύλοι Zircon, όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στους πυραύλους που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου - κέντρα διοίκησης ", πρόσθεσε.



"Αν ένα υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο, εξοπλισμένο με τους πυραύλους Zircon βρίσκεται έως και 500 χλμ. από την ακτή, τότε οι πυραύλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων σε μόνο 5'", σημείωσε. "Ένα τέτοιο πολυηχητικό πυρυαλικό σύστημα όπως ο Zircon μπορεί πρακτικά να "σπάσει" οποιουδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας", δήλωσε ο Khmyrov.

"Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Zircon που βρίσκονται στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό είναι περίπου 3 σε κάθε κατεύθυνση και είναι εξοπλισμένα το καθένα με περίπου 40 πυραύλους Zircon", δήλωσε ο Khmyrov.


Πηγή Tass