Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η “Γαλάζια Πατρίδα” και ο “εθνικός όρκος” των Τούρκων! Ο Σ.Καλεντερίδης εξηγεί τις επιδιώξεις της Τουρκίας

ΒΙΝΤΕΟ

Η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση στην ιστορία των τουρκικών ΕΔ, όπως διαφημίζει η Άγκυρα την “Γαλάζια Πατρίδα”, ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου.
Πριν καν αρχίσει έχει γίνει μέγα θέμα συζήτησης στα τουρκικά και στα ελληνικά ΜΜΕ. Η παράτασή της κατά ένα πενθήμερο επίσης, λογικά προβληματίζει την Αθήνα. Η Τουρκία παρά τα όσα συζητήθηκαν στις συναντήσεις Τσίπρα-Ερντογάν και Αποστολάκη-Ακάρ δεν δείχνει διάθεση για να “καθίσει ήσυχη”.
Η “Γαλάζια Πατρίδα”, για την οποία σχεδόν κάθε μέρα μιλά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ,αλλά ελάχιστοι και ελάχιστα δείχνουν να ενοχλούνται στην Αθήνα, δεν είναι ένα ακόμη “επικοινωνιακό προϊόν” των τουρκικών υπηρεσιών και των ΕΔ. Είναι κάτι βαθύτερο και η επιλογή να ονομαστεί η μεγάλη διακλαδική άσκηση έτσι ,επίσης δεν είναι τυχαία.
Ο Σάββας Καλεντερίδης που γνωρίζει πολύ καλά την Τουρκία και παρακολουθεί συστηματικά εδώ και δεκαετίες τα ελληνοτουρκικά εξηγεί στο Militaire.gr τι σημαίνει η “Γαλάζια Πατρίδα” και πως συνδέεται με “τον εθνικό όρκο των Τούρκων”. Ένα όρκο που δεσμεύει όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις από το 1920 ακόμη! Τόσο παλιός, αλλά όπως φαίνεται οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να πιστέψουν ότι η Άγκυρα , ανεξάρτητα από το ποιος είναι στο τιμόνι της εξουσίας, τον τηρεί πιστά.

* https://www.militaire.gr/i-quot-galazia-patrida-quot-kai-o-quot-ethnikos-orkos-quot-ton-toyrkon-o-s-kalenteridis-exigei-tis-epidioxeis-tis-toyrkias/