Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η εγκληματικότητα στη Λέσβο από τους μετανάστες – 498 συλλήψεις – 806 αδικήματα σε 8 μήνες!!!



Τρεις μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη της Deutsche Welle για δράση ακόμη και τζιχαντιστών στον καταυλισμό της Μόριας,
η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει πως μετανάστες «χρησιμοποιούν» το όνομα του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς ωστόσο να είναι στελέχη του.
Στόχος τους να εκφοβίσουν και να επικυριαρχήσουν μέσα στις δομές φιλοξενίας προκειμένου να προβούν σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Τα στοιχεία συλλήψεων στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας είναι ενδεικτικά της κατάστασης για το πρώτο 8μηνο του 2018, καθώς έχουν συλληφθεί 498 άτομα, την ώρα που όλο το 2017 είχαν συλληφθεί 426. Την «πρωτιά» στις συλλήψεις έχουν οι Αφγανοί υπήκοοι που ανέρχονται σε 176 και ακολουθούν οι Αλγερινοί με 69 και οι Σύροι με 67. Το 2017 είχαν συλληφθεί 77 άτομα από το Αφγανιστάν, 66 από την Αλγερία και 42 από το Ιράκ, συμπληρώνοντας την πρώτη «τριάδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο 8μηνο του 2018 την 1η θέση στα αδικήματα που καταγράφηκαν στη Λέσβο είχε η πλαστογραφία με 109, ενώ παρόμοια θέση είχε το ίδιο αδίκημα το 2017, με 136 περιπτώσεις. Το 2018 καταγράφηκε μία ανθρωποκτονία στη Μόρια, ένας βιασμός, 93 επικίνδυνες, βαριές και απλές σωματικές βλάβες, 6 αδικήματα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και 9 για διευκόλυνση ακολασίας άλλων. Το 2017 είχαν καταγραφεί 7 ανθρωποκτονίες, μία αποπλάνηση ανηλίκου, 65 περιπτώσεις επικίνδυνων και βαριών σωματικών βλαβών, όπως και δύο περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Πρόσφυγες που ζουν στη Μόρια είχαν καταγγείλει στη γερμανική ραδιοτηλεόραση πως περίπου 50 άτομα από τη Συρία από την περιοχή Ντέιρ Αλ Ζορ, που έφτασαν πρόσφατα στη Λέσβο, έχουν γίνει τα «αφεντικά» της Μόριας επικαλούμενοι τον ισλαμικό νόμο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο απεσταλμένων δημοσιογράφων της DW στη Λέσβο, της Μαριέλ Μίλερ και του Μπασίρ Αμρούν, δεν είναι γνωστό αν η εγκληματική ομάδα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το Ισλαμικό Κράτος. Γεγονός πάντως είναι ότι στη Μόρια τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους είναι εμφανή σε πόρτες και τοίχους, όπως δείχνουν οι λήψεις με κρυφή κάμερα, αλλά και ότι κύκλοι γερμανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους της DW ότι στη Μόρια ζουν σήμερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με επίμαχο ρεπορτάζ δηλώνουν: «Αυτός που είναι μέλος του ISIS και θέλει να προβεί σε ενέργεια δεν το γράφει στο “κούτελο”, ούτε θα έχει ενοχοποιητικά στοιχεία στο κινητό του τηλέφωνο. Ο υπερπληθυσμός μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μηδενικής ανοχής της ΕΛ.ΑΣ., με πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και αξιωματικοί της EUROPOL στις αφενημερώσεις των μεταναστών. Δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία καταγραφής της δικής μας βάσης δεδομένων συγκρίνονται με αντίστοιχες, της EUROPOL με 5.000 υπόπτους, και υπηρεσιών άλλων χωρών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν δεδομένα για τζιχαντιστές στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, ούτε στη Μόρια».

Αδικήματα μεταναστών στην Λέσβο

Πλαστογραφία 109, Περί προστασίας δημοσίων κτημάτων 120, Κλοπή 70, Ψευδής ανωμοτί κατάθεση 69, Επικίνδυνη σωματική βλάβη 55, Αντίσταση 51, Περί όπλων 34, Παραβίαση περιορισμών διαμονής 27, Διατάραξη κοινής ειρήνης 27, Στάση 27, Βαριά σωματική βλάβη 23, Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς 19, Περί ναρκωτικών 19, Σωματική βλάβη 15, Εξύβριση 15, Απείθεια 15, Στάση κρατουμένων 15, Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς 14, Ζωοκλοπή και ζωοκτονία 14, Απειλή 13, Ληστεία 12, Αρπαγή 9, Διευκόλυνση ακολασίας άλλων 9, Εμπρησμός 8, Αποφάσεις 7, Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 6, Εγκληματική οργάνωση 5, Υπόθαλψη εγκληματία 3, Περί εθνικού τελωνειακού κώδικα 3, Περί αλλοδαπών-Ανεπιθύμητος αλλοδαπός 2, Απόδραση κρατουμένου 2, Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 1, Ενεργητική δωροδοκία 1, Βιασμός Ανθρωποκτονία 1, Ενδοοικογενειακή βία 1.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑΑπό την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


https://www.lesvosnews.gr/32428/i-egklimatikotita-sti-lesvo-apo-toys-metanastes-498-syllipseis-806-adikimata-se-8-mines/